Ήχησαν σειρήνες στο Ισραήλ εν μέσω προειδοποιήσεων για αντίποινα από το Ιράν

Ήχησαν σειρήνες στο Ισραήλ εν μέσω προειδοποιήσεων για αντίποινα από το Ιράν

Σειρήνες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ το απόγευμα της Παρασκευής , μετά από ύποπτη εισβολή εχθρικού αεροσκάφους, σύμφωνα με το Israel War Room.

Όπως ανέφερε ο ισραηλινός ιστότοπος Haaretz, οι σειρήνες ήχησαν στις πόλεις Ντοβέβ, Ματάτ και Σάσα στην περιοχή της Άνω Γαλιλαίας, κοντά στα σύνορα του Λιβάνου.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μυρίζει «μπαρούτι», καθώς νωρίτερα σήμερα δημοσίευμά της Wall Street Journal ανέφερε ότι το Ιράν θα μπορούσε να επιχειρήσει κάποιο πλήγμα κατά ισραηλινών στόχων μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Οι απειλές για ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ είναι «αξιόπιστες» και «πραγματικές», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τη χρονική στιγμή ή τους στόχους μιας τέτοιας επίθεσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «ενημερώθηκε κατ΄επανάληψη από την ομάδα του εθνικής ασφάλειας» και οι ΗΠΑ σκοπεύουν «να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ μπορεί να αμυνθεί», δήλωσε επίσης ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να συναντηθεί με μέλη του πολεμικού του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και του στελέχους της αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντζ.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος με τον οποίο μίλησε το CBS προειδοποίησε ότι το Ιράν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεκάδες πυραύλους κρουζ και ενδεχομένως βαλλιστικούς πυραύλους.

Υπενθυμίζεται, ότι η Τεχεράνη έχει διαμηνύσει ότι θα απαντήσει στο φερόμενο ως ισραηλινό χτύπημα που είχε δεχθεί το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό της Συρίας την 1η Απριλίου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 16 άτομα, μεταξύ αυτών και οχτώ στελέχη των Ιρανών Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: Νέος γραμματέας Αποδήμων ο Φίλιππος Φόρτωμας στη θέση του Θεοδωρόπουλου που απομακρύνθηκε για το «Μισέλ-Gate»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα και εντός της ΝΔ» για το έγκλημα των Τεμπών (Video)

Φρένο ΣΥΡΙΖΑ στην «πώληση» ελληνικών F-16 στην Ουκρανία – Δηλώσεις Αποστολάκη στο documentonews.gr

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter