Κ. Αρβανίτης: Αδράνεια της ΕΕ στις δολοφονίες δημοσιογράφων στη Γάζα

Κ. Αρβανίτης: Αδράνεια της ΕΕ στις δολοφονίες δημοσιογράφων στη Γάζα
AP Photo/Fatima Shbair

Για αδράνεια κατηγορεί την ΕΕ, με αφορμή καταγγελίες για «μαζική δολοφονία δημοσιογράφων» στη Γάζα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μέλος της Επιτροπής Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Κώστας Αρβανίτης.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, την οποία διεύθυνε ο Ισπανός Ευρωβουλευτής της Αριστεράς Μάνου Πινέντα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Παλαιστινίων Δημοσιογράφων Νάσερ Αμπου Μπέικερ, μετέφερε στους παρευρισκομένους «μια επικίνδυνη κλιμάκωση στον αριθμό των θανάτων δημοσιογράφων».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «τουλάχιστον 63 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των εχθροπραξιών, ενώ πολλοί ακόμη είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι».

Το κείμενο αναφέρεται και στη δολοφονία του Παλαιστίνιου ποιητή Ρεφαάτ Αλαρίρ.

«Οι δημοσιογράφοι είναι πολίτες, άμαχος πληθυσμός, που μάλιστα υπηρετούν ένα σπουδαίο έργο, στις εμπόλεμες ζώνες. Η δολοφονία των δημοσιογράφων είναι η δολοφονία της αλήθειας. Η μαζική δολοφονία αθώων ανθρώπων στη Γάζα είναι αποτρόπαια, πέρα και έξω από κάθε συμβατικό όριο των πολεμικών συρράξεων και η ευρωπαϊκή ηγεσία οφείλει να την καταδικάσει», τόνισε ο Κώστας Αρβανίτης, για να καταλήξει πως «θα αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και αυτής της πτυχής ενός φρικτού πολέμου».

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ο Παλαιστίνιος ποιητής και ακαδημαϊκός Ρεφαάτ Αλαρίρ

Μέση Ανατολή: 72 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter