Μέση Ανατολή: 72 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα

Μέση Ανατολή: 72 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα

Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ έχει κοστίσει τη ζωή σε 72 δημοσιογράφους από την έναρξη της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.

«Το τελευταίο θύμα στις ισραηλινές επιθέσεις ήταν ο φωτορεπόρτερ του Al-Aqsa, Αμπντουλά Νταρβίς», ανέφερε το κυβερνητικό γραφείο Μέσων ενημέρωσης στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του.

Με τον νέο θάνατο, ο συνολικός αριθμός των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν στη Γάζα αυξήθηκε στους 71, ανέφερε το γραφείο ΜΜΕ. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ένας εικονολήπτης του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, ο Μοντασέρ αλ Σαουάφ, σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό, ανεβάζοντας το μοιραίο απολογισμό στους 72. Ο πόλεμος στη Γάζα είναι ο πιο αιματηρός για τους επαγγελματίες της ενημέρωσης από οποιαδήποτε άλλη σύγκρουση, σύμφωνα με την επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων (CPJ).

«Η δολοφονία Παλαιστινίων δημοσιογράφων και επαγγελματιών των Μέσων ενημέρωσης από την ισραηλινή κατοχή έχει σκοπό να κρύψει την αλήθεια», ανέφερε το γραφείο ΜΜΕ της Γάζας, προσθέτοντας ότι αυτή είναι μια προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων για να τους αποθαρρύνει από την εκτέλεση των καθηκόντων τους και να εμποδίσει τη διάδοση της παλαιστινιακής αφήγησης.

Τουλάχιστον 32 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε τρεις ώρες μετά τη λήξη της ανθρωπιστικής παύσης το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσε την ίδια μέρα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Η παύση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 24 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Τουλάχιστον 53 δημοσιογράφοι νεκροί από 7 Οκτωβρίου – Καταγγελίες για στοχοποίηση (Video)

Γάζα: Ακόμη τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από τις ισραηλινές επιχειρήσεις – 48 τα θύματα συνολικά

Βομβαρδισμοί στη Γάζα: Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που έχουν σκοτωθεί (Photo)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter