Γάζα: Ακόμη τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από τις ισραηλινές επιχειρήσεις – 48 τα θύματα συνολικά

Γάζα: Ακόμη τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από τις ισραηλινές επιχειρήσεις – 48 τα θύματα συνολικά

Νεκροί έπεσαν το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα, ο επικεφαλής οργανισμού προαγωγής του Τύπου στον παλαιστινιακό θύλακα και άλλοι δύο δημοσιογράφοι.

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (Committee to Protect Journalists, CPJ), διευκρίνισε πως οι νέοι θάνατοι αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων σε ΜΜΕ που έχουν σκοτωθεί από την 7η Οκτωβρίου στους 48. Κατά τα στοιχεία της CPJ, έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα 43 Παλαιστίνιοι, 4 Ισραηλινοί κι ένας Λιβανέζος.

Διαβάστε επίσης: Βομβαρδισμοί στη Γάζα: Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που έχουν σκοτωθεί (Photo)

«Οι δημοσιογράφοι σε όλη την περιοχή κάνουν μεγάλες θυσίες για να καλύψουν αυτή τη συγκλονιστική σύγκρουση. Αυτοί στη Γάζα ειδικά έχουν πληρώσει, και συνεχίζουν να πληρώνουν, τίμημα άνευ προηγουμένου και αντιμετωπίζουν εκθετικές απειλές», υπογράμμισε ο Σερίφ Μανσούρ, συντονιστής του προγράμματος της CPJ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Την Κυριακή ο Μπιλάλ Τζαντάλα, δημοσιογράφος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού Press House-Palestine, σκοτώθηκε, ενώ ο κουνιάδος του, φαρμακοποιός, τραυματίστηκε σοβαρά, ανέφεραν η αδελφή του και άλλοι συγγενείς του.

Ο Μπιλάλ Τζαντάλα είπε νωρίτερα στην αδελφή του πως έφευγε από την πόλη της Γάζας, κατευθυνόταν προς νότο. Σκοτώθηκε στην περιοχή Ζαϊτούν.

Άνθρωποι που τον βρήκαν τον μετέφεραν σε ιατρικό κέντρο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σύμφωνα με την αδελφή του. Πιστεύεται ότι χτυπήθηκε από οβίδα ισραηλινού άρματος μάχης.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Αναφορές από τη Χαμάς για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός – Διαψεύδει το Ισραήλ

Τέσσερις συγγενείς του Μπιλάλ Τζαντάλα εργάζονται για το Reuters στη Λωρίδα της Γάζας ή στο εξωτερικό.

Πέραν του Μπιλάλ Τζαντάλα, δυο ελεύθεροι ρεπόρτερ, οι Χασούνα Σλιμ και Σάρι Μανσούρ, σκοτώθηκαν το Σάββατο σε ισραηλινή επιδρομή στον καταυλισμό προσφύγων Μπουρέιτζ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, είπαν συγγενείς τους και εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες του παλαιστινιακού θυλάκου. Κατ’ αυτούς τους τελευταίους, στην επιδρομή στον καταυλισμό προσφύγων σκοτώθηκαν συνολικά 17 άνθρωποι.

Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε αμέσως όταν το Reuters ζήτησε να σχολιάσει τις πληροφορίες για τους θανάτους των δημοσιογράφων.

Διαβάστε επίσης: Το Ισραήλ 
ισοπεδώνει
 τα νοσοκομεία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter