Μοτέρ… πάμε!

Μοτέρ… πάμε!

Βραβείο στην Αντουανέττα Αγγελίδη

Από τα σημαντικότερα βραβεία πειραματικού σινεμά είναι εκείνα του Anthology Film Archives της Νέας Υόρκης. Φέτος το τιμώμενο πρόσωπο του θεσμού είναι η Αντουανέττα Αγγελίδη που θα παραλάβει το βραβείο της τον Μάιο. Το σκεπτικό της βράβευσης επισημαίνει την «εξαιρετική συνεισφορά της Αγγελίδη στον χώρο της πειραματικής τέχνης και της αισθητικής του φεμινιστικού κινηματογράφου».

Οι Ελληνες των Καννών

Εκτός του Λάνθιμου, άρωμα Ελλάδας στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών φέρνουν άλλα τρία φιλμ. Το γυρισμένο στην Ελλάδα «A land unknown» του Μαχντί Φλάιφελ με συμπαραγωγό τη Μαρία Δρανδάκη συμμετέχει στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, ενώ η μικρού μήκους ταινία «Αυτό που ζητάμε από ένα άγαλμα είναι να μην κινείται» της Δάφνης Χαιρετάκη διαγωνίζεται στην Εβδομάδα Κριτικής. Τέλος, το φιλμ του μικρομηκά Νίκου Κολιούκου «Το χάος που άφησε πίσω της» (φωτογραφία) διαγωνίζεται στο Διαγωνιστικό Σπουδαστικό τμήμα του φεστιβάλ.

Ο Σκορσέζε και ο Χριστός

Ξανά στα χνάρια του Χριστού βρίσκεται ο Μάρτιν Σκορσέζε, 36 χρόνια μετά τον «Τελευταίο πειρασμό». Το σενάριο του νέου του φιλμ με τίτλο «A life of Jesus» θα βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Σουκάντο Εντο («Η σιωπή») και θα το γράψει ο σκηνοθέτης μαζί με τον κριτικό κινηματογράφου και σκηνοθέτη Κεντ Τζόουνς. Οσον αφορά το ποιος θα υποδυθεί τον Χριστό, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο. Λογικά ένας από τους ηθοποιούς Αντριου Γκάρφιλντ και Μάιλς Τέλερ, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα λόγω της επιτυχούς συνεργασίας με τον σκηνοθέτη στη «Σιωπή» το 2016.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter