Αφρικανική σκόνη: Οι εκτιμήσεις για Αθήνα, Καλαμάτα και Ηράκλειο – Αυξημένες συγκεντρώσεις τις επόμενες ώρες (Χάρτης)

Αφρικανική σκόνη: Οι εκτιμήσεις για Αθήνα, Καλαμάτα και Ηράκλειο – Αυξημένες συγκεντρώσεις τις επόμενες ώρες (Χάρτης)

Η αφρικανική σκόνη επέστρεψε και θα μας ταλαιπωρήσει για αρκετές ημέρες, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των μετεωρολόγων.

Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αναμένονται κυρίως την Παρασκευή στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας. Το meteo.gr παρουσίασε τα στοιχεία του Αστεροσκοπείου με τις εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης στο σύνολο της χώρας το βράδυ της Παρασκευής, αλλά και σε τρεις επιλεγμένες πόλεις: την Αθήνα, την Καλαμάτα και το Ηράκλειο.

Το meteo.gr αναφέρει τα εξής:

Σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης συγκέντρωσης σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, για την Παρασκευή 17/05 αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στο έδαφος στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας μας, ενώ στα κεντρικά και βόρεια τμήματα οι υψηλότερες συγκεντρώσεις θα εντοπίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Στον Χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στο έδαφος για τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 17/05 στο σύνολο της χώρας, ενώ τα ενσωματωμένα διαγράμματα απεικονίζουν τις συγκεντρώσεις σκόνης καθ’ ύψος σε τρεις επιλεγμένες πόλεις (Αθήνα, Καλαμάτα, Ηράκλειο).

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη (16/5)

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Πέμπτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά και νότια. Θα φτάσει στα δυτικά και νότια τους 28 με 29 βαθμούς, στα βόρεια τους 21 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Παύλος Μαρινάκης άδειασε τη Ντόρα Μπακογιάννη για την κύρωση των μνημονίων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter