Και δεύτερος βουλευτής της ΝΔ «ονειρεύεται» 4ο μνημόνιο!

Και δεύτερος βουλευτής της ΝΔ «ονειρεύεται» 4ο μνημόνιο!

Βουλευτής του Κυριάκου Μητσοτάκη ζήλεψε τον Κώστα Κουκοδήμο, ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα ότι «ίσως αναγκαστεί να μπει και σε ένα τέταρτο μνημόνιο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αυτή τη φορά πρόκειται για τον βουλευτή Άρτας της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, ο οποίος εκτίμησε ότι «όταν αναγκάζεσαι να βγεις στις αγορές με υψηλά επιτόκια 3,5%, πολύ πιθανόν είναι να πας σε 4o Μνημόνιο»

Ο Γιώργος Στύλιος, μιλώντας Πρώτο Πρόγραμμα κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Κώστα Κουκοδήμου, επίσης βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να χρειαστεί 4o Μνημόνιο.

«Το δεδομένο είναι ότι είμαστε σε επιτήρηση και πρέπει να έχουμε πλεονάσματα 3,5% Πριν από 10 ημέρες είχαμε μια δήλωση του κ. Δραγασάκη για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτά τα επιπλέον χρήματα θα τα δώσουν οι Έλληνες πολίτες», είπε ο κ. Στύλιος και πρόσθεσε:

«Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση σε συμφωνία με τους δανειστές προσπαθεί να δώσει μια λύση σε σχέση με την πρώτη κατοικία. Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν 5000 πλειστηριασμοί γιατί δεν πάμε καλά στα οικονομικά. Αν λοιπόν αναγκάζεσαι να βγεις στις αγορές με υψηλά επιτόκια 3,5%, πολύ πιθανόν είναι να πας σε 4o Μνημόνιο».

Βέβαια ο κ. Στύλιος δεν απαντά πώς οι κυβερνήσεις της ΝΔ θα έβγαιναν από τα μνημόνια με πρωτογενή πλεονάσματα του ύψους του 4,5% που είχαν συμφωνήσει. Όπως δεν απαντά και για το επιτόκιο που είχε «πετύχει» ο Αντώνης Σαμαράς (όταν είχε βγει στις αγορές) που ήταν στο 4,62%!

Ίσως η ΝΔ να ονειρεύεται με τη βοήθεια του Βέμπερ την επιβολή περισσότερης λιτότητας με τη βοήθεια ενός νέου μνημονίου για την οποία σιγά-σιγά «μας προετοιμάζουν» θεωρώντας πως θα εκλεγούν.

Το πιθανότερο είναι η ΝΔ να ετοιμάζει διά της τεθλασμένης μια σειρά αντιλαϊκά –αντικοινωνικά μέτρα και να προσπαθεί με «τυχαίες» τέτοιες δηλώσεις να προετοιμάσει την κοινή γνώμη…

Διαβάστε ακόμα: Μαξίμου: Θέλει ο Κυριάκος να κρυφτεί και ο Κουκοδήμος δεν τον αφήνει

Διαβάστε ακόμα: Τα μαζεύει άρον-άρον ο Κουκοδήμος: Άφησε το… 4ο μνημόνιο της ΝΔ και έπιασε το «σκωπτικό ύφος»!

Πηγή: ert.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter