Και νέο «άδειασμα» Μαξίμου στον Άδωνη Γεωργιάδη για την αποκάλυψη του Documento

Και νέο «άδειασμα» Μαξίμου στον Άδωνη Γεωργιάδη για την αποκάλυψη του Documento

Την άρνηση της κυβέρνησης να καλύψει τον Άδωνη Γεωργιάδη για την πρόσληψη της κόρης της συζύγου του στη Lamda Development επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που για δεύτερη ημέρα άφησε παντελώς έκθετο τον υπουργό Ανάπτυξης για την αποκάλυψη του Documento. Ένοχη σιωπή και για το «βόλεμα» του υιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρωβουλή.

Την ερώτηση που έγινε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την περασμένη Δευτέρα για τον διορισμό της κόρης της συζύγου του Άδωνη Γεωργιάδη στη Lamda Development του Ελληνικού επανέφερε την Παρασκευή το documentonews.gr, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιβεβαιώνει πλέον με τον πιο απόλυτο τρόπο πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμεί να καλύψει τον υπουργό Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα, το documentonews.gr ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά, με τον Γιάννη Οικονόμου να μην έχει ούτε μία λέξη για να καλύψει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, προφασιζόμενος τότε πως «δεν ξέρω τις λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής, οπότε δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο». Η απάντησή του εκλήφθηκε ως άδειασμα, ωστόσο το ερώτημα υποβλήθηκε εκ νέου κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, σε περίπτωση που ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιθυμούσε να τοποθετηθεί.

Η ερώτηση του documentonews.gr

«Κύριε εκπρόσωπε, θα ήθελα να ρωτήσω εάν μάθατε τις λεπτομέρειες της πρόσληψης της κόρης της συζύγου του κυρίου Άδωνh Γεωργιάδη στην Lamda Development στο Ελληνικό. Ξαναρωτάω, κατά την άποψή σας είναι ηθικό να προσλαμβάνεται μέλος της οικογένειας υπουργού σε επένδυση που εξαρτάται από τις υπουργικές του αποφάσεις;» ήταν το πρώτο σκέλος της ερώτησης, με τον Γ. Οικονόμου να ξεκαθαρίζει πλέον πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει καμία διάθεση να υπερασπιστεί την πρόσληψη του συγγενικού προσώπου του υπουργού στην «επένδυση» που ο ίδιος έχει αναλάβει εργολαβικά.

«Σε ότι αφορά το πρώτο, δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε σχέση με την απάντηση που σας είχα δώσει την προηγούμενη φορά» απάντησε λακωνικά, παραπέμποντας στην ουσία στην απάντηση με την οποία δήλωνε πως δεν γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης, και πως γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να σχολιάσει.

Ωστόσο, από την απάντησή του στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε εμμέσως πως η αιτία της μη κάλυψης δεν είναι πως δεν έχει διαβάσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, αφού όπως δηλώνει, διαβάζει Documento.

«Σε συνδυασμό με την πρόσληψη του υιού του πρωθυπουργού στο πλευρό του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην ευρωβουλή, τι μήνυμα δίνεται περί διαφάνειας και οικογενειοκρατίας;» ήταν το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, αναφορικά με την πρόσληψη του υιού του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο πλευρό του ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς, σε θέση διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Σε ότι αφορά το δεύτερο κομμάτι, δεν έχω να προσθέσω τίποτε παραπάνω από τη δήλωση που έκανε στην εφημερίδα σας ο εργοδότης του. Νομίζω πως δεν υπάρχει συζήτηση μετά από αυτό» δήλωσε εξίσου λακωνικά ο Γ. Οικονόμου, αποφεύγοντας φυσικά να δώσει απάντηση στο ερώτημα περί διαφάνειας και οικογενειοκρατίας.

Δείτε τι απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για την πρόσληψη της κόρης του στη Lamda. No comments από τον κ. Οικονόμου και για τον υιό Μητσοτάκη

 

Διαβάστε επίσης

Καμία κάλυψη από το Μέγαρο Μαξίμου στον Άδωνη Γεωργιάδη για την πρόσληψη της κόρης του στο Ελληνικό

Βολεύτηκε στις Βρυξέλλες ο υιός Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter