Και όμως είναι ακόμα εδώ…

Και όμως είναι ακόμα εδώ…

Μπήκε το 2023. Και το γιορτάσαμε και ήπιαμε και δώρα ανταλλάξαμε και ξενυχτίσαμε και πόκερ παίξαμε κι απ’ όλα. Δυστυχώς ήταν μια μικρή παρένθεση, γιατί το πρωί που ξύπνησα, θυμήθηκα ότι ζω στη χώρα που έχει φαρμακεία χωρίς φάρμακα, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, μία από τις ακριβότερες βενζίνες, πολύ υψηλές τιμές στα βασικά είδη διατροφής, χαμηλούς μισθούς, ακόμα χαμηλότερες συντάξεις, απίθανη διαφθορά και επανήλθα στην κανονική μου, Μητσοτακική, διάθεση.

*** Να, διάβαζα ας πούμε για τον άριστο Θέμη Χειμάρα, γιο του πρώην βουλευτή της ΝΔ και Νομάρχη, Θανάση Χειμάρα, ο οποίος έκανε μπίζνες με το δημόσιο, ύψους άνω των 400.000 ευρώ. Και τι απάντησε ο άνθρωπος; «Δεν ήξερα…» Θα μου πεις, βέβαια, καλά κάνει, αφού μπορεί. Ούτε κανείς από την κυβέρνηση υποχρεώθηκε ν’ απαντήσει, ούτε τα Πετσωμένα Μέσα το έπαιξαν το θέμα, άρα ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

*** Προφανώς δεν ήταν μόνο ο Πάτσης, προφανώς δεν είναι μόνο ο Χειμάρας. Τα έχουμε ξαναπεί και μην τα ξαναλέμε, αν γίνει ενδελεχής έρευνα για όλους τους βουλευτές της ΝΔ, θα δούμε αρκούδες, κροταλίες και δεινόσαυρους…

*** Αν υπήρχε φωτογραφία για να περιγράψει την αγάπη των ΝεοΔημοκρατών για το δημόσιο χρήμα, θα ήταν αυτή που ανέβασε η Μαρία Σπυράκη αφού κέρδισε το φλουρί στην πρωτοχρονιάτικη πίτα. Γυαλίζει το μάτι τους…

*** Όταν Κυριάκο συμφωνείς να μιλήσεις για αριστερά του χαβιαριού και της σαμπάνιας, έχεις μόνο μια υποχρέωση. Άντε δύο. Να μην δείξεις κηροπήγια αξίας 20.000 ευρώ και να μην βγεις φωτογραφία με χαβιάρι και σαμπάνια.

*** Άλλο ένα δώρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο καρτέλ ενέργειας, καθώς αρνήθηκε προκλητικά να καταθέσει στη Βουλή το τελικό πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών. Επικαλέστηκαν εμπορικό απόρρητο. Η διαφάνεια στα καλύτερά της…

*** Ορκίστηκε ο Λούλα Ντα Σίλβα και δεν βρέθηκε ένας από την ελληνική κυβέρνηση να πει συγχαρητήρια, έτσι για τα μάτια του κόσμου. Όλοι οι ηγέτες των κανονικών χωρών έστειλαν, μέσω social media, τα συγχαρητήριά τους. Όλοι εκτός από τον Μητσοτάκη.
Φανταζόμαστε δεν θα έκανε το ίδιο αν τις εκλογές έπαιρνε ο ακροδεξιός Μπολσονάρου, ε;

*** «Ο Μπολσονάρο νικήθηκε, αλλά ο Μπολσοναρισμός είναι ακόμη εδώ», είπε ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας στον Αλέξη Τσίπρα. Και όχι μόνο εκεί Λούλα μου και εδώ, στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στην Ελλάδα…

*** Εν τω μεταξύ δεν έγινε καμία παράδοση – παραλαβή, ως είθισται. Όπως ακριβώς είχε γίνει και εδώ, το 2015, μετά την ήττα του Αντώνη Σαμαρά. Μόνος του μπήκε στο Μαξίμου ο Τσίπρας και δεν βρήκε ούτε χαρτί τουαλέτας. Στην κυριολεξία.

*** Όταν έχουν κάνει γκάφες και γκάφες, ηλιθιότητες και ηλιθιότητες, δεν πρέπει να απορούμε γιατί έστειλαν την ιστορική μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού να παίξει στο σόου του Κοκλώνη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Νικ Χαρντ έχουν την απόλυτη ευθύνη για την ξεφτίλα αυτή.

https://twitter.com/Marka2_/status/1609521141659344897

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter