Καινοτόμες ιδέες από τη Bosch για το μέλλον της μετακίνησης

Καινοτόμες ιδέες από τη Bosch για το μέλλον της μετακίνησης

Εκμεταλλευόμενη τη γνώση και την εμπειρία χρόνων, η εταιρεία παρουσίασε στο CES του Λας Βέγκας μερικές καινοτόμες ιδέες που πρόκειται να κάνουν στο μέλλον πιο άνετες και καθαρές τις μετακινήσεις στις πόλεις.

Αυτές ξεκινάνε από ένα ειδικό όχημα μεταφοράς και ψυγεία με συνδεσιμότητα που διατηρούν τα φαγητά φρέσκα, έως χλοοκοπτικά που μαθαίνουν. Μάλιστα, υπάρχουν στο πρόγραμμα και τεχνολογίες πυρόσβεσης που πριν καν οι αισθητήρες εντοπίσουν τον καπνό και τη θερμοκρασία, αυτές αναγνωρίζουν τη φωτιά.

Σχετικά με τη μετακίνηση, η Bosch συνεργάζεται με την καναδική εταιρεία Mojio και οι δύο πλευρές έχουν αναπτύξει μια πλατφόρμα για τα διασυνδεδεμένα οχήματα. Σύμφωνα με αυτή, όταν συμβεί ένα ατύχημα, πληροφορίες αποστέλλονται στα κεντρικά της Bosch και αυτομάτως από εκεί, στις πρώτες βοήθειες. Έτσι, εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος και μπορούν να σωθούν ζωές.

Από εκεί και πέρα, παρουσιάστηκε και ένα ειδικό, αυτοματοποιημένο, διασυνδεδεμένο και ηλεκτρικό όχημα που αλλάζει επίπεδο την κινητικότητα. Δίχως να εκπέμπει ρύπους, το όχημα αναπτύχθηκε από την ίδια την Bosch και πέραν της μεταφοράς, προσφέρει, κράτηση, διαμοιρασμό, πλατφόρμες διασύνδεσης και υπηρεσίες πάρκινγκ και φόρτισης.

Το αυτοματοποιημένο αυτό όχημα, θα «τρέξει» πιλοτικά στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και σε συνεργασία με την Daimler. Στόχος, η αποσυμπίεση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο μέλλον και η ασφάλεια, που γίνεται μεγαλύτερη, χάρη στο επίπεδο αυτοματοποιημένης οδήγησης σε επίπεδο 4/5.

Το όχημα θα είναι έτοιμο προς παραγωγή, στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Πηγή: Bosch

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter