Καιρίδης για γάμο ομοφύλων προς Βορίδη: Όποιος υπουργός διαφωνεί, παραιτείται

Καιρίδης για γάμο ομοφύλων προς Βορίδη: Όποιος υπουργός διαφωνεί, παραιτείται

Σαφής στην τοποθέτησή του για το γάμο ομοφύλων ήταν ο Δημήτρης Καιρίδης, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αλλά και Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνική Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8, αλλά και στο Action24.

Ο ίδιος έκανε σαφές αναφερόμενος και στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου πως δεν νοείται να μην υπάρχει πειθαρχία σε μια μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία.

«Αυτό που συζητάμε είναι ότι αν διαφωνήσει κάποιος θα πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι», ανέφερε χαρακτηριστικά στέλνοντας το μήνυμα προς τους διαφωνούντες υπουργούς και πιο συγκεκριμένα στον Μάκη Βορίδη που έχει επανειλημμένα εκφράσει τη διαφωνία του τόσο στα γάμο ομοφύλων όσο και στην τεκνοθεσία.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως υπάρχει πολύ μεγάλη αντίδραση από την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στην δική του παράταξη. «Προφανώς οτιδήποτε βγάζει από το περιθώριο μια ομάδα πληθυσμού και δίνει τα δικαιώματα που δικαιούνται, ιδίως στα απροστάτευτα παιδιά αυτών των συμβιώσεων είναι προς τη σωστή και τη θετική κατεύθυνση» σημείωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κ. Καιρίδης.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αντίδραση από την ελληνική κοινωνία είναι κάτι που εμείς οι βουλευτές το ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Αυτό όμως που ήθελα να πω είναι ότι δεν είμαστε στην πολιτική για τα εύκολα, είμαστε για τα δύσκολα. Είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε, να πείσουμε με επιχειρήματα και υπάρχουν τα επιχειρήματα όλα (…) Ελπίζω να μην αποτύχουμε στο να περάσουμε το μήνυμα γιατί θα είναι πολύ κρίμα για αυτούς τους συμπολίτες μας, για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συνολικά για τη χώρα μας. Νομίζω όμως ότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτά τα ζητήματα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της ιστορίας» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Στην ίδια συνέντευξη ήταν ωστόσο πολύ σαφής όσον αφορά τους υπουργούς που διαφωνούν.

«Τα πράγματα με τους υπουργούς είναι ξεκάθαρα» είπε τέλος ο κ. Καιρίδης στον δημοσιογράφο ερωτηθείς με το αν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία ή θα υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση σχετικά με την παραπάνω ρύθμιση τονίζοντας το εξής: «όπως είπε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο κ. Μαρινάκης, δεν νοείται να μην υπάρχει πειθαρχία. Με άλλα λόγια, δεν νοείται να υπάρχει μια μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία, οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά μια μεγάλη νομοθετική, όπως θα είναι αυτή η ρύθμιση και να παραμένει κάποιος υπουργός την ώρα που διαφωνεί. Αυτό που συζητάμε είναι ότι αν διαφωνήσει κάποιος θα πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι. Όπως και να έχει όλα αυτά είναι πράγματα που τα έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από εκεί και πέρα, με τους βουλευτές επιτρέψτε μου να περιμένω και εγώ την ευρύτερη τοποθέτηση».

Ανάλογες ήταν οι δηλώσεις του Δημήτρη Καιρίδη στο Action24 όπου παραδέχθηκε πως υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση στην ελληνική κοινωνία και πρέπει «να γίνει πολύ δουλειά».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter