Καιρός: Αλλαγή σκηνικού από τα δυτικά – Πότε αναμένονται καταιγίδες και νοτιάδες (LIVE)

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού από τα δυτικά – Πότε αναμένονται καταιγίδες και νοτιάδες (LIVE)

Αλλάζει ο καιρός από το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις της ΕΜΥ.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε ότι «τα ωραία δεν κρατούν πολύ», σε ανάρτησή του στα social media, σχολιάζοντας την καλοκαιρία και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα.

LIVE ο καιρός

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα μέχρι το Σάββατο, ωστόσο τα δεδομένα θα αλλάξουν από την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, για την Κυριακή (11/2), η ΕΜΥ σημειώνει ότι αναμένονται: «αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στη χώρα, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά και τα βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά αναμένεται να εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή»

Όσον αφορά τη Δευτέρα, το δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σημειώνει: «Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στην ανατολική χώρα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση».

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Πότε αλλάζει το σκηνικό (Video)

Κοσμήτορας ΔΠΘ: Απόφοιτος υπουργός ζήτησε να μπουν τα ΜΑΤ στην κατάληψη (Video)

Αθλιότητα Μαρκόπουλου κατά Καλογεροπούλου: Την αποκάλεσε «γιουσουφάκι» επειδή στριμώχτηκε από τις ερωτήσεις (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter