Καιρός: Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά τη Δευτέρα – Τα δεδομένα για την Αττική (LIVE)

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά τη Δευτέρα  – Τα δεδομένα για την Αττική (LIVE)

Επιδεινώνεται τη Δευτέρα ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις μέχρι και σε χαμηλά υψόμετρα.

Η ΕΜΥ εξέδωσε επικαιροποιημένο δελτίο σχετικά με τη νέα κακοκαιρία, ενώ ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημείωσε τις περιοχές όπου αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις σήμερα αλλά και την Τρίτη. «Έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια από χθες. Σήμερα θα είναι περισσότερες οι χιονοπτώσεις και θα αφορούν περισσότερες περιοχές. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί την Τρίτη».

LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

Χαρακτηριστικά έκανε λόγο για την ανατολική και νότια Θεσσαλία, τη Μαγνησία, αλλά και τη Βοιωτία. «Η περιοχή της ανατολικής και νότιας Θεσσαλίας, προσοχή στην Μαγνησία εκεί φαίνεται να πέφτει μεγάλος όγκος χιονιού, αλλά και προς την Βοιωτία ιδιαίτερα τα κεντρικά και βόρεια τμήματα», τόνισε.

«Το υψόμετρο της χιονόπτωσης θα είναι περίπου τα 200-300 μέτρα. Καθώς πάμε λίγο πιο νότια στην Αττική και την Εύβοια τα υψόμετρα χιονόπτωσης ανεβαίνουν (300-400 μέτρα). Ακόμη σε Αρκαδία, κεντρική, ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Σημειώνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν και στις θάλασσες σε Κυκλάδες και Κρήτη», σημείωσε.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο, ενώ δεν αποκλείονται ασθενείς χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική. «Ίσως βγει χιονόνερο ή ασθενής χιονόπτωση προς την περιοχή της Χαλκιδικής, όχι όμως κάτι το σημαντικό», ανέφερε.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Πού αναμένεται να χιονίσει στην Αττική

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις ή χιονόνερο στα χαμηλά υψόμετρα. Αντίθετα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. «Ίσως και λίγο πιο χαμηλά στα υπερβόρεια τμήματα, όπως η Δροσιά, ο Άγιος Στέφανος, ο Διόνυσος, η Σταμάτα, το Καπανδρίτι και πιο πάνω από το απόγευμα και στη συνέχεια».

«Οι θερμοκρασίες θα είναι τέτοιες και θα επιτρέπουν ακόμη και την χιονόστρωση», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται την Τρίτη.

«Μέχρι πρωί της Τετάρτης κατά διαστήματα θα έχουμε χιονοπτώσεις, από Κηφισιά και πάνω. Τώρα εάν δούμε κάποιες χιονοπτώσεις μεταξύ Αμαρουσίου και Κηφισιάς δεν φαίνεται να οδηγήσουν σε αξιόλογες χιονοστρώσεις», σημείωσε.

Μεγάλος όγκος χιονιού στον Κιθαιρώνα

«Να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην περιοχή του Κιθαιρώνα. Εκεί φαίνεται πως θα έχουμε μεγάλο όγκο χιονιού και με μεγάλη διάρκεια. Στο βορειοδυτικό τόξο, δηλαδή στις περιοχές που βρίσκονται γύρω από τον Κιθαιρώνα και τα δυτικότερα τμήματα της Πάρνηθας τα υψόμετρα χιονοπτώσεων πέφτουν στα 200-300 μέτρα. Ακόμη και κοντά σε πεδινές περιοχές θα έχουμε πυκνή χιονόπτωση. Στα Βίλια για παράδειγμα, στο Κριεκούκι, στο Καπαρέλι Θηβών. Μεγάλη προσοχή στο βορειοδυτικό κομμάτι», υπογράμμισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Πού θα χιονίσει τη Δευτέρα – LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

Αττική: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το βράδυ της Δευτέρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter