Κακοκαιρία: Προβλήματα από την νεροποντή, άντεξε η Θεσσαλία – Πού… χιόνισε (Photos-Video)

Κακοκαιρία: Προβλήματα από την νεροποντή, άντεξε η Θεσσαλία – Πού… χιόνισε (Photos-Video)

Η κακοκαιρία εξπρές ήδη επελαύνει στη χώρα, με ισχυρές βροχοπτώσεις να σημειώνονται στη Θεσσαλία, ενώ καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις χτύπησαν και το Πήλιο στη Μαγνησία.

Το αισιόδοξο είναι ότι μέχρι στιγμής τα όποια προβλήματα προκάλεσε σε φαίνεται να είναι σοβαρά προβλήματα. Η πυροσβεστική δεν δέχθηκε καμία κλήση για άντληση υδάτων.

Η κακοκαιρία χτύπησε με σφοδρότητα μέσα την νύχτα το Νότιο Πήλιο πλημμυρίζοντας δρόμους και σοκάκια σε Ζαγορά, Μηλιές αλλά χωρίς να δημιουργείται κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Πολύ νερό έπεσε και στην πόλη της Καρδίτσας όπου έως το βράδυ της Παρσκευής είχαν καταμετρηθεί 70 χιλιοστά βροχής.

Διαβάστε επίσης – Κικίλιας: Η επικοινωνία είναι… η ουσία και για την επερχόμενη κακοκαιρία στη Θεσσαλία

Στη πόλη του Βόλου υπήρχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προβλήματα ηλεκτροδότησης που όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν.

 

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε όμως και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο. Πλημμυρικά φαινόμενα είχαμε σε δρόμους στην Καρδίτσα.

Άντεξε η Λάρισα

Χωρίς προβλήματα πέρασε το κύμα της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε περιοχές της Λάρισας κυρίως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου.

Στα Φάρσαλα όπου υπήρχε εκτίμηση για ποσότητες νερού περί τα 50 με 60 χιλιοστά, όλα κύλησαν ομαλά. Όλο το βράδυ επί ποδός βρισκόταν οι μηχανισμός τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Δήμου με δεκάδες μηχανήματα να βρίσκονται σε επιφυλακή, διάσπαρτα σε διάφορα καίρια σημεία.

Ήρεμη ήταν και η βραδιά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας η οποία δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με κάποιο σοβαρό περιστατικό. Μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα είχαμε σε αγροτικές εκτάσεις.

Κουρέτας: Κόπασε το φαινόμενο

Στα πολύ υψηλά ποσοστά βροχής που έπεσαν κυρίως σε Βόλο και Πήλιο, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr, το πρωί του Σαββάτου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας. «Το φαινόμενο έχει κοπάσει, σημείωσε, το ύψος όμως της βροχής σε μερικά μέρη ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Στον αστικό Βόλο είχαμε 95 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες ενώ στον «Ντάνιελ» ήταν 156. Είχαμε μεγάλη ένταση αλλά μικρής διάρκειας φαινόμενα. Αντίστοιχα είχαμε 150 χιλιοστά στη Ζαγορά και 80 χιλιοστά βροχής στην Καρδίτσα».

Υπενθυμίζεται πως από χθες στη Λάρισα βρίσκεται ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και να συντονίζει τις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού.

Χιόνισε σε Περτούλι, Αβδέλλα, Χαλίκι και Σαμαρίνα (βίντεο)

Πριν από μερικές ώρες με κοντομάνικο στις παραλίες και σήμερα με χιόνι και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν!

Το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε – ευτυχώς ελαφρά – τη Θεσσαλία, προκάλεσε έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά των Τρικάλων, αλλά και σε άλλες περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τη “Βίλα Φιλοκώστα” που φιλοξενεί το trikalavoice.gr:

Χιόνια έπεσαν και στην Ηπειρο στον ορεινό άξονα της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Μετσόβου.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter