Κακοκαιρία Avgi: Κλειστά όλα τα σχολεία και στο δήμο Παλλήνης

Κακοκαιρία Avgi: Κλειστά όλα τα σχολεία και στο δήμο Παλλήνης

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Δήμο Παλλήνης λόγω της κακοκαιρίας.

Κατόπιν νεότερου αιτήματος του Δήμου Παλλήνης και βάσει των επικαιροποιημένων στοιχείων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου στον Δήμο Παλλήνης θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένου και του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης) και όχι μόνο στην περιοχή της Ανθούσας.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης (μόνο στην περιοχή της Ανθούσας).

Η απόφαση ελήφθη μετά το τέλος της σύσκεψης των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον αρμόδιο υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, και Δημάρχων.

Τηλεκπαίδευση, αποφάσισε το υπ. Παιδείας, για τους μαθητές των σχολείων των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία με αποφάσεις της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είτε έχει ήδη αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας τους με αποφάσεις των οικείων Δήμων, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών, διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αναστέλλεται, για αύριο, 30/1/2024, η λειτουργία σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης σε συγκεκριμένους Δήμους της χώρας, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και στα σχολεία, στα οποία, έχει ήδη αποφασισθεί η αναστολή λειτουργίας τους από τους οικείους Δήμους λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Υπενθυμίζεται, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ότι στις σχολικές μονάδες που αναστέλλεται η λειτουργία τους, προβλέπεται η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Στον κεντρικό και νότιο τομέα της Αττικής θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία Avgi: Χιόνια στα βόρεια της Αττικής, ποιοι δρόμοι κλείνουν – Τι ισχύει για αλυσίδες, σχολεία, τηλεργασία (LIVE)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter