Κακοκαιρία Avgi: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Η πορεία του χιονιά (LIVE)

Κακοκαιρία Avgi: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Η πορεία του χιονιά (LIVE)

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν τις τελευταίες λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Avgi. Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική από τις 22:00 της Δευτέρας είναι σε ισχύ το μέτρο υποχρεωτικής κατοχής και χρήσης αλυσίδων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και αναφέρει στην πρόγνωση της για την Τρίτη ότι αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερέας, της Εύβοιας, της Αττικής, της Βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας

Σε ισχύ βρίσκεται η διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Διονύσου από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Αγ. Πέτρος, στην περιοχή της Πεντέλης.

Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Φυλής από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια και στις δύο κατευθύνσεις και η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, στην περιοχή των Αχαρνών.

Αλυσίδες χρειάζονται για τη διέλευση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Π.E.O. Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος της θέσης Κάζα της Δυτικής Αττικής.

Επίσης οι αρχές για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Σε ισχύ έως και την Τετάρτη στις 10 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους, που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους, ανεξαρτήτως εφοδιασμού και χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού από τα όρια των νομών Πιερίας-Θεσσαλονίκης έως την Αθήνα στον Κόμβο Καλυφτάκη.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

Οχήματα οδικής βοήθειας
Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
Οχήματα εκτάκτου ανάγκης
Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Τι ισχύει για τα σχολεία

Κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε οκτώ δήμους της Αττικής, λόγω της επέλασης του χιονιά στην χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά τους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης.

Οι σχολικές μονάδες σε Εύβοια και Βοιωτία, θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση όπου είναι δυνατό.

Η απόφαση ελήφθη μετά το τέλος της σύσκεψης των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον αρμόδιο υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, και Δημάρχων. Στον κεντρικό και νότιο τομέα της Αττικής θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι, «σε απόλυτη συνεννόηση με τους Δήμους και τα συναρμόδια υπουργεία, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με κάθε πρόσφορο τρόπο και κάθε διαθέσιμο μέσο, για όσο και όπου χρειαστεί. Συντονισμένα και μεθοδικά, δουλεύουμε για τον μετριασμό των συνεπειών του χιονιά και την προστασία των πολιτών».

Απαγορευτικό απόπλου

Δεμένα παραμένουν τα πλοία σε πολλά λιμάνια της χώρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, όπου οι άνεμοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φτάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ και πιθανώς τα 10.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία Avgi: Χιονοκαταιγίδες στην Εύβοια, πυκνές χιονοπτώσεις και στη Βοιωτία (Videos)

Κακοκαιρία Avgi: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα χιονίσει την Τρίτη (LIVE)

Κακοκαιρία Avgi: Χιόνια στα βόρεια της Αττικής, ποιοι δρόμοι κλείνουν – Τι ισχύει για αλυσίδες, σχολεία, τηλεργασία (LIVE)

Κακοκαιρία Avgi: Σε αυτούς τους δήμους της Αττικής θα γίνει μάθημα με τηλεκπαίδευση – Τι ισχύει για την τηλεργασία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter