Κακοκαιρία Daniel: Στους τρεις οι νεκροί – Τεράστια προβλήματα σε Μαγνησία, Θεσσαλία, Τρίκαλα και Καρδίτσα – Ασύλληπτες εικόνες στην Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel: Στους τρεις οι νεκροί – Τεράστια προβλήματα σε Μαγνησία, Θεσσαλία, Τρίκαλα και Καρδίτσα – Ασύλληπτες εικόνες στην Αθήνα

Θανατηφόρα έχει αποβεί η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα. Λίγο νωρίτερα η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε νεκρός ένας ακόμη συμπολίτης μας, που καταπλακώθηκε από το όχημά του στην περιοχή Ελληνόπυργος Καρδίτσας. Ο 82χρονος, που ήταν αγνοούμενος νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, ανασύρθηκε νεκρός από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου.

Νωρίτερα εντοπίστηκε νεκρή και μία ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή Πάλτση της Μαγνησίας, ενώ την Τρίτη ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του στον Βόλο όταν καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση του νερού.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Μαγνησία

Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δραματική τόσο στην Μαγνησία, όσο και τη Θεσσαλία, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Στην Μαγνησία οι καταστροφές που αφήνει στο πέρασμά της η κακοκαιρία είναι ανυπολόγιστες, με μεγάλο μέρος του Βόλου να έχει μετατραπεί σε λασπότοπο και πάνω από 200.000 ανθρώπους της θεσσαλικής πόλης και τα προάστιά της να βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 30 ώρες. Πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς πόσιμο νερό, τηλεπικοινωνίες και Ίντερνετ, ενώ δεν λειτουργούν οι συγκοινωνίες. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ άλλοι έχουν γίνει λασπότοποι. Ολόκληρες συνοικίες, όπως η Νεάπολη, τα Παλαιά, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Παλαιό Λιμεναρχείο είναι βυθισμένες στη λάσπη και τα νερά και μεγάλες λεωφόροι βρίσκονται σε μη προσπελάσιμη κατάσταση. Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί τα υπόγεια και ισόγεια του Αγγελοπούλειου νοσοκομείου, καθώς και το μουσείο του συγκροτήματος Τσαλαπάτα.

Σπίτι στο Πήλιο «στηρίζεται» σε λεωφορείο

Εικόνες βιβλικής καταστροφής επικρατούν και στο Πήλιο, όπου αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και βρίσκονται στη θάλασσα. Οι καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές είναι τεράστιες. Έκκληση κάνουν οι κάτοικοι για φάρμακα και βοήθεια.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα κατοίκου στον Πλατανιά Πηλίου που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

Στις φωτογραφίες, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, απεικονίζεται μία τριώροφη κατοικία να έχει πάρει κλίση και να «στηρίζεται» σε ένα τουριστικό λεωφορείο που παρασύρθηκε και βρέθηκε στην αυλή, ενώ ο δρόμος μπροστά από το σπίτι έχει διαλυθεί από τα ορμητικά νερά.

Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στη Θεσσαλία – Αποκαλυπτική δορυφορική εικόνα από τον πλημμυρισμένο θεσσαλικό κάμπο

«Πνίγηκε» στα νερά της βροχής ο θεσσαλικός κάμπος με τους αγρότες να μετρούν τις πληγές τους.

Δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας νωρίς το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει.

Μάλιστα, ακόμη και περιοχές όπου δεν σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχής, έχουν κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού, τα οποία κατεβαίνουν ορμητικά σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ορεινά της Πίνδου, σύμφωνα με το meteo.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στην ευρύτερη περιοχή έχουν σημειωθεί πολύ μεγάλα ποσά υετού το τελευταίο 48ωρο (Κωφοί Μαγνησίας 457 mm, Πεζούλα 414 mm, Μουζάκι 397 mm, Καρδίτσα 391 mm), με τη βροχόπτωση να συνεχίζεται το απόγευμα της Τετάρτης 6/9.

Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει. Σημειώνεται ότι ακόμη μεγαλύτερες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει από τις 07:40 το πρωί, όταν τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα. Νέα εκτίμηση των πλημμυρισμένων εκτάσεων θα γίνει μετά το επόμενο πέρασμα του δορυφόρου.

Τεράστια προβλήματα και σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και Καρδίτσας, όπου και και εντοπίστηκε ο τρίτος νεκρός, που καταπλακώθηκε από το όχημά του στην περιοχή Ελληνόπυργος Καρδίτσας. Στον Παλαμά της Καρδίτσας, καθώς σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει όμως και τα Τρίκαλα, όπου η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του ποταμού Ληθαίου, αυξάνοντας τον κίνδυνο να πλημμυρίσει η πόλη.

Ασύλληπτες εικόνες στην Αθήνα

Η επέλαση του Daniel δεν άφησε ανεπηρέαστη την πρωτεύουσα της χώρας, όπου μετά από μια ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκαν απίστευτες εικόνες στην Βασιλίσσης Σοφίας, όπου πολίτες κόντεψαν να πνιγούν, ενώ ήχησε και το 112 μετά την έναρξη της καταιγίδας που προειδοποιούσε για αυτό που είχαν ζήσει ήδη οι Αθηναίοι και συμβούλευε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, στο ύψος του μετρό στον Ευαγγελισμό η εικόνα που αποτυπώνεται σε βίντεο που τράβηξε χρήστης του διαδικτύου είναι σοκαριστική. Ένας άνδρας παρασύρθηκε από το χείμαρρο και δεν μπορούσε να σηκωθεί. Ευτυχώς ένας άλλος άνδρας έφτασε στο σημείο για να τον βοηθήσει.

Πλημμύρισαν οι σταθμοί

Τραγική είναι η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, με την κακοκαιρία Daniel να μετατρέπει τους σταθμούς σε μετρό και ΗΣΑΠ σε πισίνες.


Διαβάστε σχετικά: Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία: Αποκαλυπτική δορυφορική εικόνα από τον πλημμυρισμένο θεσσαλικό κάμπο

Κακοκαιρία Daniel: Απίστευτες εικόνες στη Βασιλίσσης Σοφίας – Κόντεψαν να πνιγούν (Video)

Πνίγηκε και η Αθήνα – «Εσπασε» η βιτρίνα Μπακογιάννη – Μητσοτάκη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter