Κακοκαιρία Elias: Τι θα ισχύσει με τα σχολεία – Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά την Τετάρτη

Κακοκαιρία Elias: Τι θα ισχύσει με τα σχολεία – Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά την Τετάρτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα σφοδρή κακοκαιρία Elias, με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες να αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ υπήρξε και μπαράζ μηνυμάτων του 112.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη μηνύματα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλησαν στις περιοχές της Αττικής, Πάτρας, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, καθώς και της Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Μαγνησίας και βόρειας Εύβοια και Καρδίτσας που προειδοποιούν για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί και για τη λειτουργία των σχολείων στις περιοχές που αναμένεται να χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες.

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία

Έως και αύριο, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλία και Ξυλόκαστρο λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται.

Μετά τους Δήμους Δομοκού, Μακρακώμης, Λαμιέων και Στυλίδας, ανακοίνωσαν την αναστολή της διά ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων τους και οι Δήμοι Λοκρών, Καμένων Βούρλων, Αμφίκλειας – Ελάτειας και Ξυλόκαστρου για την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Επίσης, κλειστά τα σχολεία θα μείνουν και τα σχολεία στο δήμο Άργους – Μυκηνών, ενώ στην περιοχή του δήμου Νεμέας, κάποια σχολικά δρομολόγια, με λεωφορεία, δεν θα γίνουν, αφού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στους δρόμους.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι εξαιρούνται τα σχολεία των Δήμων/Περιοχών Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης όπου οι συνθήκες δεν συμβάλλουν, προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Διαβάστε σχετικά: Κακοκαιρία Elias: Συναγερμός για ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «κόκκινο»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter