Κακοκαιρία: Καταστροφικό μπουρίνι στην Ηλεία, κόπηκε το ρεύμα στην Πάτρα (Video/Photo)

Κακοκαιρία: Καταστροφικό μπουρίνι στην Ηλεία, κόπηκε το ρεύμα στην Πάτρα (Video/Photo)

Ζημιές σε σπίτια και καταστήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή του Πύργου, της Ηλείας. Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, «ένας ανεμοστρόβιλος, ο οποίος “κτύπησε” το βράδυ του Σαββάτου, την ανατολική πλευρά της πόλης, στην περιοχή της οδού Αλφειού, προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια, καθώς έσπασαν υαλοπίνακες, ξηλώθηκαν στέγες και τέντες, ενώ αποκολλήθηκαν ακόμη και ηλιακοί θερμοσίφωνες».

Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος Πύργου, «λόγω των ισχυρών ανέμων καταγράφηκαν πολλές πτώσεις δέντρων, ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε σημεία της οδού Αλφειού». Σύμφωνα με τον Στάθη Καννή, «από νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών».

 

Zημιές και στην Πάτρα

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την Πάτρα αργά το βράδυ του Σαββάτου με κύρια χαρακτηριστικά τον ισχυρό άνεμο και τη δυνατή βροχόπτωση λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές ρεύματος σε τμήματα του κέντρου της πόλης.

Έχουν σημειωθεί επίσης, πτώσεις δέντρων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου ενώ ο αέρας «έσπρωξε» κάδους στη μέση του δρόμου στην Ακτή Δυμαίων.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήσεις για απεγκλωβισμό πολιτών από ανελκυστήρες πολυκατοικιών.

Κανονικά η κυκλοφορία στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, καθώς ήρθη ο αποκλεισμός της κίνησης δικύκλων και φορτηγών, που είχε τεθεί σε ισχύ από το βράδυ του Σαββάτου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter