«Καλός μαθητής» ο Μητσοτάκης για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα μπροστά στη Γιούροβα

«Καλός μαθητής» ο Μητσοτάκης για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα μπροστά στη Γιούροβα

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να έχει αντιμετωπίσει το ψήφισμα-καταπέλτη του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα ως «συνομωσία» σοσιαλιστών, κομμουνιστών και πρασίνων κατά της χώρας, αλλά αυτά τα ξέχασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με την αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα.

Εξάλλου, όπως μας είχαν ενημερώσει οι επικεφαλής της κυβέρνησης, οι Ευρωβουλευτές παρασύρθηκαν από τον… ΣΥΡΙΖΑ στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου!

Το «ακραίο και εμπαθές» ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως είχε πει ο Μάκης Βορίδης… έγινε γαργάρα μπροστά στους επίσημους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σημειώνεται πως για τον Μάκη Βορίδη -και όχι μόνον- το ψήφισμα ήταν συνομωσία για να χτυπήσουν «τον πιο πετυχημένο πρωθυπουργό».

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Αιχμές Γιούροβα κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για την παρακολούθηση Κύρτσου

Ο ίδιος μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα είχε πει ότι στόχος του ψηφίσματος στο Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου ήταν ο ίδιος!

Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα επιτιθέμενος στους Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν το κείμενο του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, στόχος του ψηφίσματος δεν ήταν απλώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά ο ίδιος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η χώρα να χάσει πόρους.

Μάλιστα επιτέθηκε τότε στον Στέφανο Κασσελάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι επέτρεψαν στους βουλευτές τους να ψηφίσουν το κείμενο καταδίκης της Ελλάδας, «περνώντας μια κόκκινη γραμμή».

Διαβάστε επίσης: Πανικόβλητη η κυβέρνηση από το ψήφισμα-χαστούκι του Ευρωκοινοβουλίου – Θεωρίες συνωμοσίας από το Μαξίμου

Αυτά ωστόσο τα ξέχασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα μπροστά στην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βιέρα Γιούροβα και λίγο πριν τις Ευρωεκλογές προτιμώντας να το περάσει όσο ακίνδυνα μπορούσε.

Μητσοτάκης: Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος

«Ασφαλώς, όπως γνωρίζετε, όσον αφορά στα θέματα του κράτους δικαίου, συνεχίζουμε να έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Πιστεύω ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, η οποία αναγνωρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λαμβάνουμε πάντοτε ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη τις συστάσεις της ετήσιας έκθεσης για το κράτος δικαίου και προσπαθούμε να συμμορφωνόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά είμαι ευτυχής για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει, και οι ομάδες μας είναι πάντα στη διάθεσή σας για να εξετάσουν τις λεπτομέρειες των ζητημάτων που έχετε θέσει και να διασφαλίσουν ότι θα ανταποκριθούμε στο μέγιστο δυνατό», ανέφερε συγκεκριμένα.

Γιούροβα: Θα θέλαμε να δούμε το Κράτος Δικαίου να λειτουργεί σε όλα τα μέλη

«Γνωρίζετε ότι και τα τέσσερα θέματα που καλύπτουμε στην έκθεση για το κράτος δικαίου είναι ουσιώδη για τα δημοκρατικά μας συστήματα, είτε πρόκειται για τη Δικαιοσύνη και το στάδιο της άσκησης δίωξης, είτε για τη νομοθετική διαδικασία, είτε για την κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης, την καταπολέμηση της διαφθοράς και συνολικά το σύστημα θεσμικών ελέγχων. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σύνολο παραγόντων ή πεδίων που θα θέλαμε να δούμε να λειτουργούν καλά σε όλα τα κράτη μέλη.

Όπως γνωρίζετε, η έκθεση για το κράτος δικαίου είναι ένα κοινό έργο. Δεν πρόκειται για μονομερή αξιολόγηση των Βρυξελλών. Είναι κάτι που κάνουμε από κοινού.»

Τα «spywares» θα συμπεριληφθούν στις εκθέσεις για το Κράτος Δικαίου

Στη μεγάλη χρήση των συστημάτων υποκλοπής αναφέρθηκε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποσχόμενη ότι θα αποτελέσει αντικείμενο της επόμενης έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

«Την προηγούμενη φορά συζητήσαμε για τη χρήση του λογισμικού υποκλοπής (spyware), το οποίο απασχολεί πολλά κράτη – μέλη. Σας υπόσχομαι δύο πράγματα: ότι θα συμπεριλάβουμε τη χρήση του λογισμικού spyware στα κράτη – μέλη στην έκθεσή μας για το κράτος δικαίου, ώστε να έχετε καλύτερη εικόνα για το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Το δεύτερο είναι ότι θα εκδώσουμε νομική γνωμοδότηση σχετικά με τη χρήση του spyware από την πλευρά των δημόσιων αρχών, αλλά και των ιδιωτικών φορέων. Αυτό βρίσκεται στα σκαριά.»

Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να περάσει η επίσκεψη της αντιπροέδρου της Κομισιόν όσο πιο ανώδυνα γίνεται με φόντο της Ευρωεκλογές και να αποφύγει μια ακόμη έξαρση της συζήτησης για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Έτοιμοι να αφήσουμε τον καναπέ και να μπούμε πρώτοι στην πρώτη γραμμή της μάχης»

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα των προκριματικών για τις Ευρωεκλογές – Αυτά είναι τα φαβορί

Ακρίτα για Μέση Ανατολή – Άδωνη: «Κι έμεινε ο υπουργός με το παραποιημένο εθνικό σύμβολο αμανάτι»

ΣΥΡΙΖΑ: Οδικός χάρτης για την ανατροπή

Κύρτσος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει που βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης!

Έγκλημα Τέμπη: Λένε ψέματα ακόμα και για τη θέση του αγωγού

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter