Κάλυψη Πιερρακάκη στους παραλογισμούς της ΕΕΤΤ περί φθηνού ίντερνετ

Κάλυψη Πιερρακάκη στους παραλογισμούς της ΕΕΤΤ περί φθηνού ίντερνετ

Με αντιφατικά επιχειρήματα αποπειράθηκε να καλύψει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον αδιανόητο ισχυρισμό του προέδρου της ΕΕΤΤ περί «φιλικών τιμών» στις ευρυζωνικές συνδέσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του documentonews.gr κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε αρχικά ότι η Πολιτεία δεν πρέπει να σχολιάζει τις τιμές των ευρυζωνικών συνδέσεων, αφού ρυθμίζονται από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή.

Παρά την πεποίθησή του περί ουδέτερης στάσης από την Πολιτεία, υπενθύμισε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τις τιμές data, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως αποτέλεσμα αυτής ήταν «ο διπλασιασμός των δεδομένων στις αντίστοιχες τιμές από τους παρόχους».

Έπειτα, υπέπεσε σε μία ακόμα αντίφαση. Αφού παραδέχτηκε εμμέσως το πρόβλημα των υψηλών τιμών, συμπέρανε ότι «σε ένα βαθμό τα πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση».

Ευλόγως εγείρονται τα εξής ερωτήματα: Τελικά, η Πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει όταν η αγορά κινείται εκτός πλαισίων ή όχι; Αν όχι, γιατί ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός; Ο κ. Πιερρακάκης τι άποψη έχει; Είναι ακριβές οι τιμές ή «κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση»;

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξαιτίας και των υψηλών τιμών, ενώ πρόσφατη έρευνα της φινλανδικής εταιρίας, Rewheel, κατέγραψε τις ακριβές τιμές που προσφέρουν οι πάροχοι στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Κόστος ίντερνετ: Πανάκριβο για την Κομισιόν, «φιλικό» για τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter