Κόστος ίντερνετ: Πανάκριβο για την Κομισιόν, «φιλικό» για τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay.com

Μπορεί το υψηλό κόστος των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα να αποτελεί μία από τις αιτίες που κατέστησαν την χώρα μας ουραγό στον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Κωνσταντίνος Μάσελος, ισχυρίζεται πως οι τιμές είναι «φιλικές».

Κανένα θέμα με τις τιμές των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα δεν υπάρχει κατά τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο οποίος -κατά την τοποθέτησή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής- έκρινε πως η Ελλάδα δεν αποτελεί την ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η κατάταξη της Ελλάδας στις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης οφείλεται σε ζητήματα μεθοδολογίας, υποστηρίζοντας πως η Ανεξάρτητη Αρχή δρομολογεί τη χρήση διαφορετικής μεθοδολογίας στις συγκρίσεις τιμών ώστε να αποτυπωθεί η φιλικότητα των τιμών στις ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Documento είχε αναδείξει την σύγκρουση ανάμεσα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και την ΕΕΤΤ με φόντο τις υψηλές τιμές που επικρατούν στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που παρήγγειλε από την φινλανδική εταιρία Rewheel η Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι καταναλωτές στην Ελλάδα πληρώνουν ακριβά πενιχρές υπηρεσίες και χωρίς για αυτό να ευθύνεται η υψηλή φορολογία.

Διαβάστε επίσης: Κινητή Τηλεφωνία: ΕΕΤΤ εναντίον Επιτροπής Ανταγωνισμού για την έρευνα

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.