Καλύτερη εργασία καλύτερο περιβάλλον

Καλύτερη εργασία καλύτερο περιβάλλον

Σκοπός της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Βιωσιμότητας στην οποία συμμετέχει και η Ford είναι η Βελτίωση των Συνθηκών Εργασίας και τη Μείωση των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η πρωτοβουλία “Drive Sustainability”, μία συνεργασία μεταξύ δέκα κορυφαίων εταιριών αυτοκινήτων (BMW Group, Daimler AG, Ford, Honda, Jaguar Land Rover, Scania CV AB, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars και Volvo Group), θα δημιουργήσει ένα Κέντρο Έρευνας Πρώτων Υλών (Raw Materials Observatory) που θα επισημαίνει και θα ασχολείται με δεοντολογικά και περιβαλλοντικά θέματα και ζητήματα που άπτονται των εργασιακών δικαιωμάτων στην προμήθεια πρώτων υλών.

Εδώ και αρκετό καιρό, η Ford βρίσκεται στο προσκήνιο της βιωσιμότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας και αποφάσισε να προσχωρήσει στη διεθνή, πολυμετοχική πρωτοβουλία για περαιτέρω βελτίωση των εταιρικών δραστηριοτήτων της. Με προμηθευτές σε περισσότερες από 60 χώρες, που αναπτύσσονται σε δέκα επίπεδα – από την λήψη των πρώτων υλών μέχρι τα ανταλλακτικά του ολοκληρωμένου αυτοκινήτου – η Ford έχει εφαρμόσει ειδικά προγράμματα για να διασφαλίσει ότι οι προμηθευτές ακολουθούν τα υψηλά πρότυπα της εταιρίας.

«Είναι η τέλεια ευκαιρία που θα ενώσει τις εταιρίες αυτοκινήτων σε μία ολοκληρωμένη προσέγγιση και χρήση μιας κοινής πλατφόρμας στην διαχείριση μερικών πολύ σημαντικών θεμάτων βιωσιμότητας, όπως συνθήκες εργασίας και το γενικό περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα» δήλωσε ο Μπομπ Χόλικρος, vice president, Sustainability, Environment & Safety Engineering, Ford Ευρώπης.

Με συντονιστή την CSR Europe, το “DRIVE Sustainability” στοχεύει στην επίτευξη μεγαλύτερης διαφάνειας, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και στην αντιμετώπιση θεμάτων σε όλα τα επίπεδα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το νέο Raw Materials Observatory θα επικεντρωθεί στην αξιολόγηση των πιθανών ρίσκων στην λήψη πρώτων υλών όπως μίκα, κοβάλτιο, ελαστικό και δέρμα. Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των κινδύνων θα αποκαλυφθεί στις αρχές του 2018.

Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία “DRIVE Sustainability” βασίζεται στο πρόγραμμα της Ford “Partnership for A Cleaner Environment”, που ξεκίνησε το 2014, και παρέχει εργαλεία παρακολούθησης που βοηθούν τους προμηθευτές να παρακολουθούν και να πετυχαίνουν τους δικούς τους στόχους βιωσιμότητας. Καθώς οι προμηθευτές έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν την πρόοδό τους και να μοιράζονται τις καλύτερες πρακτικές τους, αυτό βοηθά στη συνέχεια και άλλους προμηθευτές να περιορίσουν τα ρίσκα, να βελτιώσουν την απόδοση, να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν τα απόβλητα.

Η Ford επικοινωνεί επίσης με βασικούς στρατηγικούς προμηθευτές μέσω ενός Ευθυγραμμισμένου Επιχειρηματικού Πλαισίου της εταιρίας (Aligned Business Framework). Αυτή η δέσμευση συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας, στην προώθηση της καινοτομίας, στη διερεύνηση επιχειρησιακών συνεργιών και στην ενθάρρυνση κοινών μεθόδων στην διαχείριση θεμάτων όπως δεοντολογικές επιχειρηματικές πρακτικές, συνθήκες εργασίας, επιπτώσεις παραγωγής και υπεύθυνες προμήθειες. Επίσης, η εταιρία έχει βραβεύσει προμηθευτές για τις εξαιρετικές επιδόσεις και τα επιτεύγματά τους με τα World Excellence Awards, που πραγματοποιήθηκαν φέτος για 19η φορά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter