Σάββατο 27 Ιανουαρίου

KAMAZ και Continental: Νίκη στο Rally Dakar (video)

Η Continental συγχαίρει την ομάδα KAMAZ-Master για τη νίκη της στο Rally Dakar.

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, ο Έντουαρντ Νικολάεβ, από την ομάδα KAMAZ-Master πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού του Dakar Rally 2018, στην Cordoba της Αργεντινής, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία των φορτηγών.

Το πλήρωμα τερμάτισε σχεδόν 4 ώρες μπροστά από τους ανταγωνιστές της δεύτερης θέσης, ολοκληρώνοντας τα 14 stages του αγώνα, σε 54 ώρες, 57 λεπτά και 37 δεύτερα. Την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας KAMAZ-Master ολοκλήρωσε με μία τρίτη θέση ο Αϊράτ Μάρντεβ. Η KAMAZ-Master, γι΄ ακόμη μια χρονιά συνεργάστηκε με την Continental, για την κάλυψη των αναγκών της σε ελαστικά, κατά την αγωνιστική φάση του Dakar. Εκτός από τα construction ελαστικά Continental HCS 14.00R20, τα οχήματα της KAMAZ-Master «φόραγαν» και τα συστήματα ελέγχου πίεσης και θερμοκρασίας ContiPressureCheck.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα συστήματα αυτά δεν ήταν τροποποιημένα για τον αγώνα, αλλά ακριβώς τα ίδια (standard units) που είναι εγκατεστημένα και σε εμπορικά οχήματα.

«Χρησιμοποιήσαμε πολύ αποτελεσματικά τα οφέλη από τα συστήματα του ContiPressureCheck», σχολιάσε ο αρχηγός της KAMAZ-Master, Έντουαρντ Νικολάεβ. «Οι πληροφορίες από τους αισθητήρες μάς έδωσαν τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη σωστή αγωνιστική τακτική: Μερικές φορές επιλέγαμε να μη σταματάμε, αν και είχαμε διάτρηση στο ελαστικό, διότι οι μετρήσεις έδειχναν ότι η πίεση ήταν ακόμη ελέγξιμη και αρκετή, ώστε να τερματίσουμε τον αγώνα. Η δυνατότητα να ελέγχουμε τη θερμοκρασία των ελαστικών και να μην επιτρέπουμε την καταστροφή τους είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα. Χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά ενεργά το ContiPressureCheck στον αγώνα Silk Way 2017 και αμέσως αισθανθήκαμε την τεράστια σημασία των δεδομένων για την κατάσταση των ελαστικών και, κατ΄επέκταση, για την αγωνιστική μας απόδοση!»

Ο Κόνσταντιν Μππάτς, Αντιπρόεδρος του τμήματος Ελαστικών Φορτηγών της Continental, αναφέρει ότι «Η νίκη της KAMAZ-Master στο Dakar Rally 2018 σημαίνει πολλά για την εταιρεία. Η εμπειρία που η Continental αποκόμισε από τη συνεργασία με την KAMAZ-Master είναι πολύτιμη για τους μηχανικούς της, καθώς τα ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν στον αγώνα υποβλήθηκαν σε ακραίες συνθήκες και φορτία, πέρα από αυτά που συναντάμε στις standard δοκιμές. Το Dakar 2018 ξεκάθαρα αποδεικνύει την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία των ελαστικών Continental αλλά και των λύσεων εκτεταμένης κινητικότητας που προσφέρουμε γι’ αυτά».

Δείτε στο video που ακολουθεί τις καλύτερες στιγμές από την κατηγορία των φορτηγών στο Rally Dakar αυτής της χρονιάς:
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.