Καμία δέσμευση από Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις υπουργών από την ΕΥΠ

Καμία δέσμευση από Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις υπουργών από την ΕΥΠ

Μέχρι και αναφορές στο ξέσπασμα της νεολαίας τον Δεκέμβριο του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα περιελάμβανε η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μία από τις πιο εμπρηστικές και προκλητικές εμφανίσεις του στη Βουλή, όπου αφού απέφυγε να απαντήσει σε οποιοδήποτε ερώτημα του έχει τεθεί από τον Αλέξη Τσίπρα, την αντιπολίτευση και πλήθος θεσμικών παραγόντων, μεταμφιέστηκε εκ νέου σε κατήγορο έναντι των πάντων.

Άδικα περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας, η Βουλή και οι πολίτες που παρακολουθούν την Ολομέλεια για το νομοσχέδιο των παρακολουθήσεων απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε νωρίτερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και κυρίως μία δέσμευση για το εάν η ΕΥΠ έχει παρακολουθήσει τον Κωστή Χατζηδάκη και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντίνο Φλώρο. Αντί απαντήσεων, ο πρωθυπουργός κρύφτηκε πίσω από την κάλυψη του «δεν μπορώ να σχολιάσω», επικαλούμενος επί της ουσίας το «απόρρητο» για το οποίο του έχουν ασκήσει κριτική μεταξύ άλλων και οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα, όχι μόνο απέφυγε να δώσει απαντήσεις, αλλά σε ένα ακόμα κρεσέντο αμετροέπειας, σήκωσε τους τόνους διαμαρτυρόμενος για τα ερωτήματα που του τίθενται για την ΕΥΠ της αρμοδιότητάς του, ωρυόμενος «δεν ντρέπεστε» προς την αντιπολίτευση για τα δημοσιεύματα περί παρακολούθησης Χατζηδάκη και Φλώρου. Ενδεικτικά, το ρεσιτάλ Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής:

«Παρακολουθούσα εγώ τον εαυτό μου, τη γραμματέα μου… Με καλείτε να πω αν παρακολουθούσα Χατζηδάκη ή Φλώρο. Με τον Χατζηδάκη γνωρίζομαι 30 χρόνια, είναι αντιπρόεδρος του κόμματος. Προφανώς και όχι (σ.σ. απαντά σε ερώτημα από το ακροατήριο αν τον παρακολουθούσε). Είναι δυνατόν να υποννοείτε πως παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας μόνο που το υποννοοείτε!» ενώ η αναφορά του για τον στρατηγό Φλώρο είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

«Παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα πως παρακολουθείται ο Φλώρος» ανέφερε, αφήνοντας επί της ουσίας ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρακολουθούνταν ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Κατέληξε δε να φωνάζει εκ νέου «δεν ντρέπεστε λίγο;», με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να τον χειροκροτούν, και τον ίδιο να αναρωτιέται με ειρωνεία: «να μάθω τι; πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις; πότε θα δώσει επιδόματα; αυτά θα μάθαινα;».

Την τιμητική του είχε για μία ακόμα φορά και ο Κώστας Βαξεβάνης στην ομιλία του, αφού ο Κυρ. Μητσοτάκης… διαμαρτυρήθηκε που ο εκδότης του Documento προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις αναφορές περί εμπλοκής του στη «ροή ρωσικού χρήματος», υποστηρίζοντας πως «μου έκανε αγωγή διότι θίχτηκε επειδή είπα την αλήθεια». Μάλιστα, σε ένα ακόμα μνημείο διαστροφής της πραγματικότητας, αφού ανέφερε πως ο ρόλος του δημοσιογράφου ήταν «δημοσιογραφικός υπεύθυνος», κατέληξε να ρωτά «που πήγαν αυτά τα λεφτά» για τα δέκα εκατ. ευρώ που φέρεται να δείχνει η αμερικανική δικαιοσύνη για τη χρηματοδότηση του δικτύου Hellas Net, χωρίς -φυσικά- και αυτή τη φορά να αναφερθεί στους επιχειρηματίες που ήταν πίσω από το τηλεοπτικό δίκτυο, με τα οποία η παράταξη και η οικογένειά του έχουν εκλεκτικές συγγένειες.

Στη συνέχεια δε, μετά το παραπάνω σόου του, ζήτησε από τον Αλ. Τσίπρα να απαντήσει εάν επί των ημερών του έγιναν νόμιμες επισυνδέσεις πολιτικών, δημοσιογράφων, δικαστών και άλλων, ενώ ακολούθως επιτέθηκε εκ νέου για τους ποινικούς κώδικες, επικαλούμενος δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

Στο τέλος, αποκαλύπτοντας ωμά πως στόχος του ήταν να ρίξει λάδι στη φωτιά της έντασης, ενεργοποιώντας τα αντιδραστικά αντανακλαστικά των βουλευτών τους και του ακροατηρίου του, εξαπέλυσε μία επίθεση τόσο στη νεολαία του 2008 που εξεγέρθηκε για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας του Κ. Καραμανλή, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ που «εσείς τα οργανώσατε», κρυπτόμενος με πολιτική δειλία πίσω από μία δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα τις πρώτες ώρες των τότε αντιδράσεων.

Διαβάστε επίσης: Βουλή – υποκλοπές: Μητσοτάκης σε ρόλο… θύματος, κρύβει τις ευθύνες για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων

Νομοσχέδιο για παρακολουθήσεις: «Καταπέλτης» η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter