«Καμπάνα» στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προς διαφωνούντες για γάμο ομοφύλων

«Καμπάνα» στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προς διαφωνούντες για γάμο ομοφύλων

Σε μια άσκηση εσωκομματικής ισορροπίας, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θα προσπαθήσει να μην παγιδευθεί σε εσωστρέφεια. Δεν θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για το νομοσχέδιο σχετικά με τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών , όπως ήδη έχει δεσμευθεί. Παράλληλα, όμως, θα επιδιώξει να πείσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που διαφωνούν με την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών ότι δεν θα πρέπει να συμβάλλουν , με διαφοροποιήσεις ηχηρές, στο να εξαχθούν προς το ΠΑΣΟΚ η εσωστρέφεια και οι τριγμοί της ΝΔ για το γάμο των ομοφύλων. Αυτά σε αδρές γραμμές θα αναλυθούν και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που έχει προγραμματισθεί για το πρωί της Παρασκευής (25 Ιανουαρίου 2024) με την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη τάσσεται επί της Αρχής υπέρ του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Ομως, δεν αποκλείεται να µην ψηφίσουν τις νέες ρυθµίσεις βουλευτές όπως, µεταξύ άλλων, οι Παναγιώτης Παρασκευαΐδης –τον άδειασε η Χαριλάου Τρικούπη για οµοφοβικές δηλώσεις του αλλά και για αναφορές του σε τουρκικούς σχεδιασμούς κατά των νησιών– και Σταύρος Μιχαηλίδης. Hδη έχουν γίνει συστάσεις από το κόμμα και από την Κονοβουλευτική Ομάδα προς τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη αλλά υπάρξουν επιπλέον συζητήσεις για τη στάση του.

Η γραμμή προς τα στελέχη της είναι να αναδείξουν ότι το ΠΑΣΟΚ υπήρξε καινοτόμο σε κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και σε αλλαγές του οικογενειακού δικαίου, από το 1983, όταν η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου κατάργησε την ποινικοποίηση της μοιχείας , κατοχύρωσε τον πολιτικό γάμο στην Ελλάδα, έδωσε τη δυνατότητα διατήρησης του επιθέτου της γυναίκας κ.ά. Παράλληλα, προβάλλουν ότι κατά την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια, το 2015, μόνο 19 από τους 75 βουλευτές της ΝΔ τάχθηκαν υπέρ (καταψήφισαν 29 και απείχαν 27 “γαλάζιοι” βουλευτές ).

Διαβάστε επίσης: Επιστολική ψήφος: Δύο όρους βάζει ο Ανδρουλάκης για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ – Στα «σχοινιά» η Κεραμέως

Ανδρουλάκης: Επί της αρχής το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τι είπε για τις υποκλοπές (Video)

Ομόφυλα ζευγάρια: Νέες ισορροπίες μετά την επιλογή αποχής του Βορίδη – Ερωτηματικά για υφυπουργούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter