Επιστολική ψήφος: Δύο όρους βάζει ο Ανδρουλάκης για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ – Στα «σχοινιά» η Κεραμέως

Επιστολική ψήφος: Δύο όρους βάζει ο Ανδρουλάκης για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ – Στα «σχοινιά» η Κεραμέως

Μπροστά στο ενδεχόμενο να απολέσει τις 68 ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επί του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές βρίσκεται η πλειοψηφία και προσωπικά η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, η οποία τίναξε στον αέρα την ευρεία πλειοψηφία που είχε σχηματιστεί με την αιφνιδιαστική τροπολογία που επεκτείνει την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές.

Μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης καταψήφισης του σχεδίου νόμου από τον ΣYRIZA λόγω της απόρριψης τριών τροπολογιών που σκοπό είχαν να διορθώσουν τα ζητήματα συνταγματικότητας του νομοσχεδίου, σειρά είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έθεσε δύο όρους για να υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το επίμαχο νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την υπουργό να αποσύρει την «εκπρόθεσμη τροπολογία που ήρθε από το παράθυρο», ζητώντας παράλληλα να μην έχει οριζόντια ισχύ η επιστολική ψήφος τις ευρωεκλογές για τους εκλογείς του εσωτερικού. Ειδικότερα, τόνισε πως το μέτρο πρέπει να ισχύσει για εκείνους που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες, όπως αναπηρία, εργασία, γήρας κοκ.

«Αποδείξαμε στην πράξη ότι προσφέρουμε συναίνεση. Ήμασταν θετικοί επί της αρχής. Σας δώσαμε χέρι συναίνεσης και εσείς χθες μας απαντήσατε με περιφρόνηση. Αλλά ο ελληνικός λαός τη βλέπει αυτή την περιφρόνηση και θα έρθει ο καιρός που θα πληρώσετε και την περιφρόνηση και την αλαζονεία» είπε και συμπλήρωσε:

«Εν κατακλείδι, σήμερα σας δίνουμε μια ακόμη τελευταία ευκαιρία, για να υπάρξει συναίνεση. Σας καλούμε να αποσύρετε την τροπολογία που φέρατε από το παράθυρο. Άλλωστε, δεν έχει κανένα νόημα πια αυτή η τροπολογία γιατί δεν υπάρχουν 200 ψήφοι σε αυτή την αίθουσα.

»Εδώ, λοιπόν, είμαστε έτοιμοι και θετικοί επί της αρχής, σε νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου σε όσους έχουν εκλογικό δικαίωμα και είναι κάτοικοι εξωτερικού, αλλά και σε όσους ψηφίζουν εντός της επικράτειας και έχουν τα συγκεκριμένα κωλύματα που ανέφερα. Σε ένα τέτοιο νόμο το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό».

Και κατέληξε λέγοντας: «Σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, είμαστε απολύτως αρνητικοί διότι εργαλειοποιείτε μια σοβαρή μεταρρύθμιση που πρέπει να είναι στις ευρωπαϊκές εκλογές ένα πρώτο βήμα που θα το αξιολογήσουμε και το φέρνετε στους εκλογικούς σας σκοπούς, κόβοντας και ράβοντας, όπως αποδείχθηκε με την απαράδεκτη πρακτική σας χθες το βράδυ».

Με τα έως τώρα δεδομένα φαντάζει αδύνατον η κ. Κεραμέως όχι μόνο να αποσύρει την τροπολογία που ναρκοθέτησε τη συναίνεση, αλλά και να αποδεχτεί τις τροποποιήσει στο νομοσχέδιο που απαιτεί το ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου, η συναίνεση με 232 «ναι» επί του νομοσχεδίου μοιάζει με άπιαστο όνειρο.

Δείτε επίσης: Καταψηφίζει την επιστολική ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ανεπαρκής και ασυνεπής η κυβέρνηση» λέει ο Φάμελλος

Επιστολική ψήφος: Προαποφασισμένος ο αιφνιδιασμός αντιπολίτευσης και «γαλάζιας» Κ.Ο. από Κεραμέως

Επιστολική ψήφος: Τι φοβήθηκε η κυβέρνηση και την τίναξε στον αέρα;

Ξανθόπουλος: Δυναμιτίζει το κλίμα συναίνεσης η λαθροχειρία με την τροπολογία για την επιστολική ψήφο

Επιστολική ψήφος: «Γαλάζιο» στραπάτσο με ευθύνη Κεραμέως

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter