Καταψηφίζει την επιστολική ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ανεπαρκής και ασυνεπής η κυβέρνηση» λέει ο Φάμελλος

Καταψηφίζει την επιστολική ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ανεπαρκής και ασυνεπής η κυβέρνηση» λέει ο Φάμελλος

Την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος, καθώς -όπως εξήγησε- η πλειοψηφία απέρριψε και τις τρεις τροπολογίες που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Ανεξάρτητης Εκλογικής Αρχής, την κατάρτιση ηλεκτρονικού εκλογικού καταλόγου και τη θέσπιση της επιστολικής ψήφου αποκλειστικά για τους εκτός επικρατείας και συγκεκριμένες ομάδες εκλογέων εντός επικρατείας, όπως άτομα με αναπηρία, ασθενείς και ηλικιωμένοι.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε την αιφνιδιαστική τροπολογία Κεραμέως που «δυναμίτισε» τη διαδικασία στο Κοινοβούλιο, λέγοντας: «Ε, δεν τη χαρακτηρίζεις και σοβαρή στάση με σεβασμό στη δημοκρατία. Διότι προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας και φανερώνει έλλειψη σοβαρότητας».

Επ΄ αυτού, ανακοίνωσε στο Σώμα την επανακατάθεση της τροπολογίας που προσφέρει στους Έλληνες του εξωτερικού το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι και η οποία προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων εκλογικών περιφερειών αποδήμων, ούτως ώστε οι Έλληνες του εξωτερικού να εκλέγουν τους δικούς τους εκπροσώπους.

Ως προς το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, ο κ. Φάμελλος παρέθεσε τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε πως εφόσον η πλειοψηφία δεν υιοθέτησε τις τρεις τροπολογίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις οποίες αποκάλεσε «απαράβατες προϋποθέσεις», τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Η αντιπολίτευση αποδείχτηκε συνεπής και η κυβέρνηση ανεπαρκής και ασυνεπής» επισήμανε και συμπλήρωσε πως η συζήτηση που άνοιξε η συμπολίτευση για την επιστολική ψήφο είναι υποκριτική και «ουδόλως απόδειξη δημοκρατικότητας και μεταρρυθμίσεων, αλλά και ότι η μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δημιουργία εντυπώσεων για κομματικό όφελος».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», καλώντας τις δημοκρατικές δυνάμεις σε συμπόρευση για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, η οποία θα αποφέρει «μία μεγάλη ελπιδοφόρα πολιτική αλλαγή».

Δείτε επίσης: Επιστολική ψήφος: Προαποφασισμένος ο αιφνιδιασμός αντιπολίτευσης και «γαλάζιας» Κ.Ο. από Κεραμέως

Επιστολική ψήφος: Τι φοβήθηκε η κυβέρνηση και την τίναξε στον αέρα;

Ξανθόπουλος: Δυναμιτίζει το κλίμα συναίνεσης η λαθροχειρία με την τροπολογία για την επιστολική ψήφο

Επιστολική ψήφος: «Γαλάζιο» στραπάτσο με ευθύνη Κεραμέως

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter