«Καμπανάκι» Παυλάκη για πιθανό νέο «κύμα» το καλοκαίρι – «Ο κορονοϊός θα παραμείνει μία δεκαετία» (Video)

«Ρίσκο» για την ελληνική κοινωνία είναι η άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως τόνισε ο Γιώργος Παυλάκης τονίζοντας πως «ο κορονοϊός θα παραμείνει μία δεκαετία». 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, αναφερόμενος στη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, υποστήριξε πως «παρά τις ανακοινώσεις ότι πέφτουν όλα», καταγράφονται 80 – 100 θάνατοι και 20.000 κρούσματα καθημερινά, γεγονός που δείχνει, όπως είπε, ότι «ο ιός έχει ελεύθερο πεδίο να μολύνει και να συνεχίζει να επεκτείνεται». «Κάθε ημέρα ο ιός βρίσκει ευάλωτους που θα πάνε στο νοσοκομείο» ανέφερε. «Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να το ρισκάρει και να ανοίξει», είπε, πρόσθεσε.

«Δεν είμαστε σε κανονικότητα» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας πως τα οποία αποτελούν το 1/3 των μολύνσεων. Ακόμα, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέου στελέχους: «Δεν εγγυάται κανείς ότι δεν θα υπάρξει νέο στέλεχος» είπε και δεν απέκλεισε πιθανό καλοκαιρινό «κύμα». «Εάν υπάρξει νέο στέλεχος, θα υπάρξει και καλοκαιρινό κύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κορονοϊός θα μείνει για την επόμενη 10ετία και δεν ξέρουμε αν θα είναι ηπιότερος», πρόσθεσε με νόημα ενώ είπε πως παραμένει: «πολύ χειρότερος από τη γρίπη, δεν έχει ημερώσει».