«Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου: «Υπερβολικά υψηλός» ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό

«Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου: «Υπερβολικά υψηλός» ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό

Σχετικά με την άνοδο των νεκρών από κορονοϊό και την παράλληλη μείωση των κρουσμάτων μίλησε στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε πως «δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων, αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον. Αντίθετα, μετρώντας τα κρούσματα από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουμε μια μείωση».

Επίσης υπογράμμισε πως έχουμε φτάσει να έχουμε κάτι λιγότερο από 800 εισαγωγές, ενώ είχαμε πάνω από 1.000 πριν 15-20 μέρες. Ωστόσο, σημείωσε πως «το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι ότι συνεχίζουμε να έχουμε έναν αριθμό θανάτων, 50 την εβδομάδα κατά μέσο όρο, ο οποίος είναι υπερβολικά υψηλός».

Πώς θα μειωθούν οι θάνατοι

«Για να μειώσουμε λοιπόν αυτό το αδικαιολόγητο αριθμό θανάτων, αδικαιολόγητο για μια σύγχρονη κοινωνία, πρέπει να κάνουμε δύο ταυτόχρονα πράγματα», είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει να εμβολιαστούμε με το εμβόλιο το οποίο καλύπτει πάρα πάρα πολύ καλά τις παραλλαγές που κυκλοφορούν τώρα στη χώρα μας και να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ που κάνουμε όταν έχουμε συμπτώματα ή όταν κάποιο περιστατικό στο περιβάλλον μας».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, «αν είμαστε νέοι θα πρέπει να τροποποιήσουμε τη συμπεριφορά μας για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τους φίλους μας, ενώ αν είμαστε ηλικιωμένοι ή ανήκουμε στις ομάδες υψηλού κινδύνου και έχουμε υποκείμενα νοσήματα, θα απευθυνθούμε στον γιατρό μας, ο οποίος θα κάνει αίτηση και θα μας χορηγηθούν έγκαιρα αντιικά φάρμακα που είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά στο να μειώνουν την πιθανότητα να πάμε στο νοσοκομείο και να κινδυνεύσουμε».

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου για τα αυξημένα κρούσματα – Τι εξήγησε για τα τεστ (Video)

Κορονοϊός: To ΣτΕ έκρινε συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το πρόστιμο στους άνω των 60 ετών

Νέα μελέτη – Κορονοϊός: Πώς αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter