Καπραβέλος: Δραματική η κατάσταση στις ΜΕΘ – Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη (Video)

Καπραβέλος: Δραματική η κατάσταση στις ΜΕΘ – Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη (Video)

Τη μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ εν μέσω τετάρτου κύματος της πανδημίας και συνεχούς αύξησης των διασωληνωμένων ασθενών αλλά και την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», ανέλυσε ο Διοικητής της ΜΕΘ της εν λόγω νοσοκομειακής δομής, Νίκος Καπραβέλος στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, οι γιατροί αναγκάστηκαν να βρεθούν μπροστά σε ένα δίλημμα το Σάββατο, καθώς υπήρχε ένας νεαρός 22 ετών με λευχαιμία, ο οποίος έπρεπε άμεσα να μπει στην εντατική ενώ την ίδια στιγμή κλίνη στην εντατική αναζητούνταν και για έναν 62χρονο με κορονοϊό, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί.

«Χθες περάσαμε μια τραγική μέρα καθώς τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα. Είχα ένα δίλημμα, έναν εφιάλτη. Ένα 22χρονο παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική και δεν είχαμε κρεβάτι, και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ», τόνισε ο Διοικητής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

«Πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες, για να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες COVID. Βλέπω ξανά τον εφιάλτη να έρχεται μπροστά μου, όταν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη θα έχει πολύ χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες», συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Όσο για την επιδημιολογική κατάσταση, ο Νίκος Καπραβέλος σημείωσε τα εξής, αφήνοντας αιχμές για την κυβερνητική διαχείριση: «Μην απορήσετε εάν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου πιάσουμε και τους 500 και τους 700 και τους 800 διασωληνωμένους, δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε… Εγκαινίασε 18 κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου ο πρωθυπουργός, και δεν έχει προκηρυχθεί θέση ακόμα γιατρού ή νοσηλευτή σε αυτές τις ΜΕΘ».

Απάντηση Μπογιατζίδη σε Καπραβέλο

Ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, τοποθετήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Καπραβέλου, σχετικά με τη διαχείριση non-Covid περιστατικού και την πληρότητα των ΜΕΘ.

«Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περαστικά», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

Συγκεκριμένα , προσθέτει, «σήμερα το ποσοστό κάλυψης είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί». Η δήλωση του κ. Μπογιατζίδη έγινε με αφορμή τα όσα ανέφερε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter