Καρατζαφέρης σε γραμμή Ντόρας Μπακογιάννη για συνεκμετάλλευση με Τουρκία

Καρατζαφέρης σε γραμμή Ντόρας Μπακογιάννη για συνεκμετάλλευση με Τουρκία

Συνεχίζει να επιβεβαιώνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης τη… χρησιμότητα της επανεμφάνισής του στα φιλοκυβερνητικά τηλεοπτικά πάνελ, αφού μετά τους ύμνους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα «μηνύματα» προς τον αρχηγό του πΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, τώρα συντάσσεται με την γραμμή της Ντόρας Μπακογιάννη, που πριν από λίγες ημέρες διακήρυσσε πως δεν υπάρχει «κανένα ταμπού» για συνεκμετάλλευση στη Μεσόγειο.

Είτε σε συμφωνία με το Μέγαρο Μαξίμου είτε απλώς ως κοινός τυχοδιώκτης, ο παλιός αρχηγός του ΛΑΟΣ και η επιλογή του συστήματος Μητσοτάκη να τον επαναφέρει στο προσκήνιο αρχίζει να αποδίδει για την κυβέρνηση. Έτσι, μετά τους διθυράμβους που επιφύλαξε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από δύο εβδομάδες, και τα απειλητικά μηνύματα προς Νίκο Ανδρουλάκη να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία αλλιώς «μετά τις εκλογές θα πάει σπίτι του», ο Γιώργος Καρατζαφέρης ξαναχτύπησε, μέσα από τη συχνότητα του Mega, και μάλιστα για τα εθνικά, συντονισμένος στη γραμμή της Ντόρας Μπακογιάννη για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, η αδερφή του πρωθυπουργού και πρώην υπουργός Εξωτερικών, μίλησε στο Κρήτη TV για την προοπτική συνεργασίας με την Τουρκία, προδικάζοντας ουσιαστικά αποφάσεις για την κυβέρνηση.

«Το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι σε κατάσταση κρίσης. Δεν θα αλλάξουν τα κεντρικά αιτήματα της Τουρκίας δεν θα αλλάξουν. Θα αποδεχθεί τον έναν και μοναδικό όρο για να πάει σε διάλογο. Το διεθνές δίκαιο. Το δίκαιο της θάλασσας. Θα πάμε σε ένα τέτοιο πλαίσιο για να συζητήσουμε την υφαλοκρηπίδα; Όλα αυτά είναι το μέλλον. Όταν επανέλθει η κανονικότητα στην Τουρκία», σημείωσε σχολιάζοντας το υπάρχον πολιτικό σκηνικό στη γειτονική χώρα και την προοπτική ανοίγματος διαλόγου με την Άγκυρα.

Ακόμα, η Ντ. Μπακογιάννη είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη πως «δεν έχω κανένα ταμπού, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Υπάρχει η συμφωνία Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδας. Η Τουρκία εκλήθη, δεν ήθελε να μπει, λόγω Κύπρου. Δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή που να δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Αντίθετα, πάρα πολλά από τα προβλήματα θα μπορούσαν να έχουν βρει λύση, λύση συνεργασίας. Είναι παράδειγμα ο τρόπος που συνεργάστηκε ο Λίβανος με το Ισραήλ. Φανταστείτε, είναι δύο χώρες που είναι σε “πόλεμο” και από την άλλη πλευρά συνεργάζονται».

Λίγα 24ωρα αργότερα, ήρθε ο Γ. Καρατζαφέρης ως… αντίλαλος, να δώσει το σύνθημα προς τον ακροδεξιό χώρο τον οποίο διατείνεται πως ελέγχει, δηλώνοντας ευθαρσώς πως «κάτω από όρους θα μπορούσε να υπάρχει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο-είναι πολύ εγωιστικό να το θεωρούμε κλειστή λίμνη», και ταυτιζόμενος εντυπωσιακά με τη διαρρέουσα κυβερνητική γραμμή.

«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να καταλάβει ότι διανύουμε μια κομβική περίοδο. Αλλάζουν οι σχέσεις στο Αιγαίο, ανοίγει ο δρόμος για την Ουκρανία, που η ανοικοδόμησή της θα προσφέρει τα μάλα στην Ελλάδα. Ποιος θα τα κάνει αυτά; Ο Βαρουφάκης, ο Βελόπουλος, ο Κουτσούμπας; Είναι δύο, ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης. Επομένως, μόνο και η σύγκριση λέει “εάν θέλετε διαχείριση των κεκτημένων, τότε Μητσοτάκης”» είπε σε άλλο σημείο, υμνόντας και πάλι τον Κυρ. Μητσοτάκη, για τον οποίο λίγο αργότερα είπε πως δεν έχει καν έρθει μαζί του σε επικοινωνία, ούτε φυσικά και σε οποιαδήποτε συμφωνία.

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Μητσοτάκη, δεν έχω συμφωνήσει τίποτα μαζί του. Ανακοίνωσα ότι θα πάω στη βόρεια Ελλάδα για να μαζέψω όλους εκείνους που είναι ενοχλημένοι και δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Θα πάω να πω την αλήθεια, τι αχθοφορεί ο καθένας στον τόπο» υποστηρίζει ο μέντορας του Άδωνη Γεωργιάδη και του Θάνου Πλεύρη.

Και πως να τον πιστέψει κανείς;

Διαβάστε επίσης:

Καρατζαφέρης ο επαναφορτιζόμενος

Μπακογιάννη: «Κανένα ταμπού» στην προοπτική συνεκμετάλλευσης πόρων στη Μεσόγειο (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter