«Καρφί» Λύτρα στον «τηλεοπτικό» Μαγιορκίνη για το… πώς γίνεται η επιστημονική κριτική (Video)

«Καρφί» Λύτρα στον «τηλεοπτικό» Μαγιορκίνη για το… πώς γίνεται η επιστημονική κριτική (Video)

«Λυτούς και δεμένους» έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να πείσει για την… εξοχότητα της διαχείρισης της πανδημίας, αμέσως μετά τη δημοσίευση της μελέτης Λύτρα, που ανέδειξε, ότι θνητότητα αγγίζει το 97% στους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, την ύπαρξη των οποίων -υπενθυμίζεται- πως διέψευδε για αρκετό καιρό η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σε αυτό το μήκος κύματος, ο Γκίκας Μαγιορκίνης και με τηλεοπτική του παρέμβαση από χθες, Τετάρτη, στον ΣΚΑΪ, σήκωσε το… φλάμπουρο της επανάστασης απορρίπτοντας τα «συμπεράσματα της μελέτης», όχι όμως τα ευρήματα. Φυσικά οι ισχυρισμοί του πήραν τις ανάλογες απαντήσεις από τον Θεόδωρο Λύτρα που υπογραμμίζει πως η επιστημονική κριτική γίνεται με συγκεκριμένη διαδικασία, μέσω letter και όχι στα τηλεπαράθυρα.

Δείτε επίσης: Δολοφονική διαχείριση κορονοϊού: Η έλλειψη ΜΕΘ απέβη μοιραία για το 97,7% των διασωληνωμένων εκτός αυτών – Μελέτη Λύτρα

Μάλιστα, ισχυρίστηκε στην εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ είπε ότι «δεν είχαμε φοβερά υπερβάλλουσα θνησιμότητα» σε μία προσπάθεια να προσφέρει κάλυψη στην κυβερνητική πολιτική που ακολουθήθηκε. Όλα αυτά ενόσω οι γιατροί όπως ο εντατικολόγος στο «Παπαγεωργίου», Βασίλης Τσάπας, αλλά και ο διευθυντής ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, που υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων πως η θνητότητα σε ποσοστό 97% είναι ισοδύναμη με πυροβολισμό στο κεφάλι εξ επαφής.

Ο Λύτρας εξηγεί στον Μαγιορκίνη… πώς γίνεται η επιστημονική κριτική

Η πρώτη (χρονικά) απάντηση του Θεόδωρου Λύτρα, έρχεται με ανάρτηση στο Twitter όπου… εξηγεί στον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, που για αρκετό καιρό την περίοδο της πανδημίας συμμετείχε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, γνωστοποιώντας παράλληλα και στο ευρύ κοινό τον συντεταγμένο τρόπο με τον οποίο (οφείλει να) γίνεται ο επιστημονικός σχολιασμός/κριτική. Σίγουρα, ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος είναι μέσω letter/επιστολής στον editor και όχι από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Εν συνεχεία, ακολούθησε απάντηση από τον Γκ. Μαγιορκίνη ο οποίος επιχείρησε να… υπεραμυνθεί της επιλογής του να βγει στον ΣΚΑΪ και από τον τηλεοπτικό «αέρα» του Φαλήρου να υποβαθμίσει τη μελέτη Λύτρα,  λέγοντας πως τα letters είναι… ένας τρόπος αλλά όχι ο μοναδικός. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook γράφει μεταξύ άλλων πως: «πάγια νομολογία είναι δημόσιοι λειτουργοί και ασκούν την ουσία της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Η κριτική έναντι έρευνας είναι και δικαίωμα και υποχρέωση ενός καθηγητή».

Και φυσικά αυτή η ανάρτηση πήρε και την απάντηση του Θεόδωρου Λύτρα, ξανά μέσω Twitter, με ιδιαιτέρως καυστικό τρόπο έγραψε τα εξής:

«Ουδέν σχόλιο. Επί της ουσίας (διότι ορισμένα από αυτά που ακούω είναι για γέλια) μόνο αν τεθούν γραπτά σε letter ή άρθρο θα απαντήσω», και σε νέο «τιτίβισμα» προσθέτει με νόημα: «Αυτό που ΔΕΝ πρόκειται να κάνω είναι να παρακολουθώ και να απαντώ σε κριτική στα social ή στις τηλεοράσεις. Γι’αυτό και έχω αρνηθεί όλες τις κρούσεις που μου έγιναν (που ομολογουμένως, τουλάχιστον από τηλεόραση, μόνο 2 κανάλια με ενόχλησαν)».

Όλα αυτά βεβαίως, τη στιγμή που μπλόκαραν την πρόσβαση του Λύτρα στον ΕΟΔΥ μετά τις αποκαλύψεις για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter