Γιατροί για μελέτη Λύτρα: «Η θνητότητα 97% είναι ισοδύναμη με εξ επαφής πυροβολισμό στο κεφάλι» (Videos)

Γιατροί για μελέτη Λύτρα: «Η θνητότητα 97% είναι ισοδύναμη με εξ επαφής πυροβολισμό στο κεφάλι» (Videos)

Η δημοσιοποίηση του δεύτερου σκέλους της μελέτης του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα, από την οποία αναδείχθηκε η σοκαριστική μέτρηση της θνητότητας 97% στους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, έχει προκαλέσει «πανικό» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει τον καθηγητή και τα στοιχεία που παραθέτει, προκειμένου να κρυφτεί -για ακόμη μια φορά- από τις ευθύνες της.

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου επισημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα που «μαίνονταν» τα πανδημικά κύματα είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με τις σημαντικότατες ελλείψεις σε προσωπικό και ΜΕΘ, οι οποίες αποβαίνουν μοιραίες για τη λειτουργία του ΕΣΥ. Αυτό που εισέπραξαν, ήταν η πλήρης αδιαφορία από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου και συνολικά της κυβέρνησης στα αιτήματα τους, γεγονός που λειτούργησε εις βάρος της αποτελεσματικότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Οι ΜΕΘ είναι το άθροισμα υλικοτεχνικού εξοπλισμού, υποδομής και σωστού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ποσοτικά και ποιοτικά. Όταν κάτι από αυτά υπολείπεται τότε η αποτελεσματικότητα της ΜΕΘ υπολείπεται. Όταν πολλά υπολείπονται σημαντικά, τότε μιλάμε για προσχηματικές ΜΕΘ και προσχηματική νοσηλεία. Διασωληνώνονταν οι άνθρωποι για να λέμε ότι τους διασωληνώσαμε, τους βάζαμε σε ένα κρεβάτι και μετά “γαία πυρί μιχθήτω”», επεσήμανε στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra ο Βασίλειος Τσάπας, εντατικολόγος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

«Το 97% θνητότητα είναι ισοδύναμο με τη θνητότητα πυροβολισμού στο κεφάλι εξ επαφής. Για να ξέρουμε τι λέμε. Αυτά είναι τριτοκοσμικά νούμερα», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Τσάπας.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής των ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, χαρακτήρισε ως ανεπίτρεπτη η επιδείνωση των στοιχείων στο δεύτερο πανδημικό κύμα καθώς «δεν δόθηκε η κατάλληλη προσοχή στο σύστημα υγείας, δεν στελεχώθηκε, δεν έγιναν οι απαραίτητες θεσμικές αλλαγές. Είναι τεράστια η αιμορραγία, γιατροί εγκαταλείπουν το ΕΣΥ».

Όσον αφορά τη μελέτη Λύτρα, ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ότι τα στοιχεία «επιβεβαιώνουν βασικές θεσμικές ανεπάρκειες τις οποίες κανείς δεν θέλει να τις λύσει, να πει “Αυτό το σύστημα υγείας πως μπορεί να αναπτυχθεί”. Είναι ανεπίτρεπτο, τα νούμερα αυτά είναι τριτοκοσμικά. Τα λέγαμε, δεν μας πιστεύανε».

Διαβάστε επίσης

Καλούν ειδικευόμενη γυναικολογικής να ενταχθεί σε ΜΕΘ covid!

Κύριε Μητσοτάκη ευθύνεστε για χιλιάδες θανάτους

Μελέτη Λύτρα: Πώς Βορίδης – Γεραπετρίτης – Οικονόμου κάλυπταν το έγκλημα με τις ΜΕΘ

Το εγκληματικό ρεσιτάλ Μητσοτάκη για τις ΜΕΘ – Όταν διέψευδε τους υγειονομικούς για την πανδημία

Δολοφονική διαχείριση κορονοϊού: Η έλλειψη ΜΕΘ απέβη μοιραία για το 97,7% των διασωληνωμένων εκτός αυτών – Μελέτη Λύτρα

Η Κοτανίδου καρφώνει Μητσοτάκη – «Αδόκιμη αναφορά» η δήλωση για τις ΜΕΘ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter