Κύριε Μητσοτάκη ευθύνεστε για χιλιάδες θανάτους

Κύριε Μητσοτάκη ευθύνεστε για χιλιάδες θανάτους

Αν θέλαμε να βάλουμε έναν δημοσιογραφικό τίτλο σε όσα αποκαλύπτει η έκθεση του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα, θα ήταν «Γιατί η Ελλάδα είναι πρώτη σε θανάτους από τον Covid». Ο κύριος Λύτρας, δεν καταγράφει απλώς τα στατιστικά δεδομένα, αλλά φτάνει με επιστημονική έρευνα στα τραγικά και ανατριχιαστικά συμπεράσματα που οδηγούν σε ευθύνες. Φυσικά ο ρόλος του καθηγητή δεν είναι να αποδώσει ευθύνες. Αυτή είναι δουλειά των δημοσιογράφων και της Δικαιοσύνης.

Θα παρακάμψω την λεπτότητα και τις προσεκτικές διατυπώσεις με τις οποίες ο καθηγητής Λύτρας εκθέτει τα συμπεράσματά του, φαντάζομαι όχι μόνο από επιστημονικό ήθος αλλά και από φόβο για την πιθανή επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα του από το καθεστώς και θα μείνω σε δύο συγκλονιστικά στοιχεία. 

  1. Η θνητότητα στις ΜΕΘ στη χώρα ανέρχεται σε ποσοστό 72,7%. Σε άλλες χώρες, το αντίστοιχο ποσοστό είναι από 40-50%. Δηλαδή στην Ελλάδα πέθαιναν περισσότεροι στις ΜΕΘ απ’ ό,τι σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Το ερώτημα είναι γιατί; Ο εξοπλισμός στις ΜΕΘ είναι παντού ο ίδιος. Επίσης οι Έλληνες γιατροί δεν υστερούν σε γνώσεις και  αποτελεσματικότητα. Ποιο είναι το στοιχείο που συνδέει απευθείας με το θάνατο; Το γεγονός ότι οι ΜΕΘ στη χώρα ήταν υποστελεχωμένες, πράγμα που κατήγγειλαν οι γιατροί από το ξεκίνημα της πανδημίας. Στη ΜΕΘ καθοριστικό  ρόλο παίζει το εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο πρέπει να ελέγχει συνεχώς τον ασθενή και να τον ρυθμίζει. Δεν πρόκειται για μια σύνδεση με αναπνευστήρα όπως είχε δηλώσει πριν μήνες ο Μάκης Βορίδης. Το προσωπικό αυτό έλειπε. Το Documento έχει δημοσιεύσει πληθώρα μαρτυριών για ενασχόληση ακόμη και ειδικευόμενων μαιευτήρων (!) με τις ΜΕΘ.
  2. Όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, τελικώς σχεδόν στο σύνολό τους κατέληξαν (ποσοστό σύμφωνα με τον καθηγητή Λύτρα 97,7%). Αν υπήρχαν ΜΕΘ, ένας στους τέσσερεις τουλάχιστον από αυτούς θα είχαν ζήσει. Τελικώς διασωλήνωναν τους ασθενείς για να υπάρχει το επιχείρημα της ιατρικής φροντίδας, ενώ στην πραγματικότητα τους έστελναν στον θάνατο. Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση γνώριζε. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας την 1η Δεκεμβρίου του 2021, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ο οποίος τον είχε εγκαλέσει γιατί υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είπε:

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη».

Φυσικά ο Μητσοτάκης γνώριζε αφού την μελέτη με τα συμπεράσματα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, συνυπέγραφε ο σύμβουλός του Σωτήρης Τσιόδρας. Έλεγε ψέματα όμως αφήνοντας ανθρώπους να πεθάνουν.

Από το ξεκίνημα της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού απέδωσε στον εαυτό του χαρακτηριστικά σωτήρα, συστηματικά αποδυνάμωσε το σύστημα Υγείας. Όχι μόνο δεν δημιουργήθηκαν οι αναγκαίες θέσεις ΜΕΘ, αλλά αντί να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές, έγιναν προσλήψεις αστυνομικών. Ο υπουργός-Ηρόστρατος  (έγινε γνωστός δια της καταστροφικής του δράση) Στέλιος Πέτσας, είχε δηλώσει χωρίς πέτσα και ντροπή «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια». Ο έτερος υπουργός και εξ απορρήτων του Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης είχε δηλώσει «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερους θανάτους». 

Τι είναι όλα αυτά αν όχι οι αποδείξεις για τη γνώση και τη συμμετοχή σε ένα έγκλημα με θύματα χιλιάδες ανθρώπους που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί;

Με λεκτική κομψότητα αλλά και επιστημονική σαφήνεια, ο καθηγητής Λύτρας γράφει για τη νοσηλεία στις ΜΕΘ «εάν κάποιος έχει την ατυχία ΗΔΗ να νοσεί βαριά παρά τον εμβολιασμό, είναι η ποιότητα της περίθαλψης που καθορίζει τις πιθανότητες που έχει για να ζήσει. Εκεί δε παίζει περαιτέρω ρόλο ο εμβολιασμός, όπως είναι λογικό και προφανές».

Το επιστημονικό συμπέρασμα της έκθεσης Λύτρα, ήταν απλώς η επιβεβαίωση όσων έβλεπαν και έλεγαν οι γιατροί. Ο Παύλος Πολάκης ήταν από αυτούς που δέχθηκαν επίθεση γιατί ως επιστήμονας έλεγε ότι δεν αρκεί το εμβόλιο ούτε μπορεί να οδηγήσει στην επιβίωση αν δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος και των ΜΕΘ και συνδυασμός με άλλα φάρμακα (μονοκλωνικά). Βάφτισαν τον Πολάκη αντιεμβολιαστή και επικίνδυνο, όταν οι ίδιοι οδηγούσαν σε θάνατο ανθρώπους και το γνώριζαν κιόλας. 

Πριν από δύο χρόνια, οι πολίτες της χώρας, ήταν έγκλειστοι και φυλακισμένοι στέλνοντας SMS για να βγουν για τις απαραίτητες ανάγκες τους από το σπίτι. Σύμφωνα με τον Μητσοτάκη-Μωυσή, αυτό γινόταν για να σωθούμε. Σήμερα η Ελλάδα είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων και τόσο ο εγκλεισμός όσο και τα  αλλοπρόσαλλα μέτρα που πήρε ο πρωθυπουργός για τον  Covid (όταν ο ίδιος έκανε βόλτα στην Πάρνηθα βεβαίως βεβαίως), αποδεικνύονται ως προσπάθεια να δικαιολογηθεί και να εξαπατηθούμε.

Αν δεν διανύαμε την περίοδο της «Ενημέρωσης 108» και της Δικαιοσύνης παρά τω Πρωθυπουργώ, έπρεπε όσοι έχουν συμμετοχή στο έγκλημα, να είναι υπό έρευνα για τις ευθύνες τους. Για τα μεν Μέσα Ενημέρωσης σήμερα η έρευνα Λύτρα δεν υπάρχει, για τους δε Εισαγγελείς, όσες καταγγελίες γιατρών έχουν γίνει για το πώς μεθοδεύτηκε η αποδυνάμωση του Συστήματος Υγείας, έχουν πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων. Το καθεστώς τους ευχαριστεί θερμά.

ΥΓ: Εντύπωση προκαλεί η απουσία του ονόματος του Σωτήρη Τσιόδρα από την έρευνα του καθηγητή Λύτρα, αν και είχε συνυπογράψει το πρώτο μέρος της έρευνας. Γιατί δεν υπογράφει ο κύριος καθηγητής; Δεν συμφωνεί με την έρευνα; Ή δεν είναι συμβατή με τα πολιτικά γούστα του Κυριάκου Μητσοτάκη; 

Διαβάστε επίσης

Πανδημία: Οργή υγειονομικών για τον θεσμικό κομπογιαννιτισμό

«Πυρά» Παπανικολάου κατά Μητσοτάκη για τις ΜΕΘ: «Αμόρφωτος αρνητής της επιστήμης, απαιτούσε στοιχεία για το αυτονόητο»

Δολοφονική διαχείριση κορονοϊού: Η έλλειψη ΜΕΘ απέβη μοιραία για το 97,7% των διασωληνωμένων εκτός αυτών – Μελέτη Λύτρα

Πολάκης μετά την έρευνα Λύτρα: «Τα είχα πει από τον Νοέμβριο του 2020»

Έκθετος ξανά ο Μητσοτάκης μετά τη νέα μελέτη Λύτρα – Τι έλεγε για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ (Video)

Αντώναρος: «Μητσοτάκης, Γεραπετρίτης, Πέτσας και άλλοι να λογοδοτήσουν στο Ειδικό Δικαστήριο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter