«Καρφιά» Euractiv κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για την Ελευθερία του Τύπου – Αναφορά στην ομόφωνη αθώωση Βαξεβάνη

«Καρφιά» Euractiv κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για την Ελευθερία του Τύπου – Αναφορά στην ομόφωνη αθώωση Βαξεβάνη

Με μία μάλλον αστεία ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, η κυβέρνηση συνέχισε την επιχείρηση απαξίωσης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, μετά και τη χθεσινή τους έκθεση που τοποθετούν την Ελλάδα στην 107η θέση της παγκόσμιας λίστας για την ελευθερία του Τύπου. Ποιος πείθεται με τέτοια αστεία επιχειρήματα; Πάντως όχι τα διεθνή ΜΜΕ…

Το Euractiv αναφέρεται και σήμερα στο θέμα, σημειώνοντας πως «η συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας επιτέθηκε ξανά κατά των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα την Τετάρτη, χαρακτηρίζοντάς τους «αναξιόπιστους». Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα, η κυβέρνηση «έδωσε συνέχεια σε ένα μοτίβο επιθέσεων εναντίον του διεθνούς οργανισμού υπεράσπισης της ελευθερίας των ΜΜΕ».

Διαβάστε σχετικά: Ελευθερία του Τύπου: Στην 107η θέση η Ελλάδα με χειρότερη βαθμολογία από το 2022 – Η έκθεση των RSF

Παραθέτοντας την ανακοίνωση του Άκη Σκέρτσου, το Euractiv επισημαίνει με νόημα ότι «στις Βρυξέλλες, ωστόσο, η RSF θεωρείται σημαντική πηγή πληροφοριών ακόμη και για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα για τη σύνταξη εκθέσεων σχετικά με το κράτος δικαίου στις χώρες της ΕΕ».

Η ιστοσελίδα υπογραμμίζει ακόμα ότι «ένα άλλο πρόβλημα στο μιντιακό τοπίο της Ελλάδας είναι ο αυξανόμενος αριθμός των λεγόμενων SLAPPs, στρατηγικών αγωγών κατά ερευνητικών δημοσιογράφων που επικρίνουν την κυβέρνηση», κάνοντας αναφορά στην ομόφωνη αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη και του Βασίλη Ανδριανόπουλου για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Διαβάστε επίσης: Ομόφωνα αθώοι Βαξεβάνης και Ανδριανόπουλος στη δίκη με τη σύζυγο Στουρνάρα

«Η είδηση της σύλληψής του μετά τη μήνυσή του έγινε viral στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η δικαστική απόφαση που τον έκρινε αθώο μόλις που αναφέρθηκε από ορισμένα ΜΜΕ της αριστεράς και αγνοήθηκε εντελώς από τα κυρίαρχα ΜΜΕ», παρατηρεί το δημοσίευμα, αναφερόμενο στον Κώστα Βαξεβάνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter