Καρφιά Καπραβέλου κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: Εγωιστική και αντιεπιστημονική η αναστολή των υγειονομικών (Video)

Καρφιά Καπραβέλου κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: Εγωιστική και αντιεπιστημονική η αναστολή των υγειονομικών (Video)

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης για το «ακραίο μέτρο» – όπως το χαρακτήρισε – της αναστολής εργασίας των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, άσκησε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι λόγω των αναστολών τα νοσοκομεία στερούνται πολύτιμων υπηρεσιών.

«Στερείται επιστημονικής βάσης, είναι θέμα εγωισμού» τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο OPEN TV και υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να επανεξετάσει το μέτρο καθώς όπως ανέφερε «και ο τετραπλά εμβολιασμένος κολλάει και μεταδίδει».

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου σημείωσε πως «ο Covid δεν είναι μια απλή γρίπη» τονίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να προσβάλλει όλα τα όργανα σχεδόν και ότι η long covid έχει μπει στη ζωή μας, με ασθενείς να ταλαιπωρούνται από συμπτώματα ακόμη και πάνω από έξι μήνες μετά τη νόσηση.

«Μπαίνουμε σε μια εβδομάδα που τα προηγούμενα 2 χρόνια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη εξάπλωση του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, με θρησκευτικές εορτές – του Αγ. Δημήτριου – εθνικές εορτές, συνωστισμούς. Πραγματικά μας στοιχειώνει διότι μετά επακολούθησε ένα τεράστιο κύμα κορονοϊού με χιλιάδες νεκρούς» είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε δε ότι αν και ο κορονοϊός έχει αλλάξει χαρακτηριστικά με την Όμικρον 5 να μην προκαλεί οξεία νόσο, παρόλα αυτά η πανδημία δεν έχει τελειώσει και συνεχίζονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι υπερηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι σε άτακτη υποχώρηση φαίνεται πως προσανατολίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το θέμα των υγειονομικών σε αναστολή μπροστά στις τεράστιες ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τον Θάνο Πλεύρη, να αφήνει ανοιχτό το παράθυρο δρομολογώντας την πολιτική κυβίστηση της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που έχουν τεθεί εδώ και πολύ καιρό σε αναστολή, μπροστά στο αδιέξοδο που οι ίδιες οι επιλογές τους δημιούργησαν.

Διαβάστε επίσης:

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter