«Καρφιά» Μαρινάκη κατά Μητσοτάκη με φόντο… την Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Καρφιά» Μαρινάκη κατά Μητσοτάκη με φόντο… την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ευθεία επίθεση προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού εξαπέλυσε το «ΒΗΜΑ» με αφορμή τον έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έλαβε χώρα την Παρασκευή στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος» και στα έντυπα συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η εφημερίδα προέβη σε… ευθεία επίθεση κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού, χαρακτηρίζοντας ως «επιδρομή» την επίσκεψη του κλιμακίου στα γραφεία του «Άργους» αλλά και του ομίλου «Αlter Ego». Μάλιστα, οι χαρακτηρισμοί γίνονται… βαρύτεροι στη συνέχεια, καθώς σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», η «επιδρομή θύμιζε άλλες εποχές, εκείνες της ανελεύθερης επταετίας της χούντας των συνταγματαρχών».

Έπειτα, ακολουθεί το «καρφί» προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το «ΒΗΜΑ» (που ανήκει στον όμιλο συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη) να την εγκαλεί καθώς «υποτίθεται ότι υπερασπίζεται την ελευθερία του Τύπου και ομνύει σε αυτήν».

Μάλιστα, όπως σημειώνει εύστοχα και το e-tetradio.gr, η Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας είχε έντονα αντιπολιτευτικό τόνο, κάτι που φανερώνει ότι η άλλοτε συμπάθεια μπορεί κάλλιστα να καταλήξει σε… έντεχνα καρφιά προς την κυβέρνηση.

Τέλος, ένα ακόμα σημείο το οποίο χρήζει σχολιασμού είναι ο χαρακτηρισμός ως «άκριτα ανυπόστατων» των καταγγελιών (που έχουν γίνει στο παρελθόν, με το Documento να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη της όλης υπόθεσης), περί συγκρότησης ολιγοπωλίου.

Το Μέσο που ανήκει στον όμιλο συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη πιθανότατα θα γνωρίζει ότι το Documento έχει δικαιωθεί στο παρελθόν, πανηγυρικά μάλιστα όσον αφορά την υπόθεση «Άργος», αναδεικνύοντας, μεταξύ άλλων την παρακράτηση εις βάρος του δημοσίου,
των ασφαλιστικών εισφορών από το τίμημα των πωλήσεων εφημερίδων και
περιοδικών, που έχουν καταργηθεί με νόμο από το 2017.

Υπενθυμίζεται πως το πρακτορείο Άργος είχε παραδεχτεί πως το Documento δε φτάνει σε όλα τα σημεία πώλησης ενώ είχαν επιβληθεί ασφαλιστικά μέτρα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το δημοσίευμα του «Βήματος»:

Σχεδόν από τα χαράματα της Παρασκευής, εν μέσω πανδημίας και
κυβερνητικών εκκλήσεων βοήθειας από τον Τύπο για την αντιμετώπιση των
έκτακτων συνθηκών, κλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού επέδραμε στην
κυριολεξία στον διαφανέστατο εκδοτικό μας όμιλο και σε άλλες δύο
εφημερίδες, υιοθετώντας άκριτα ανυπόστατες καταγγελίες περί δήθεν
συγκρότησης ολιγοπωλίου και επικράτησης συνθηκών δεσπόζουσας θέσης, σε
μια αγορά απολύτως ανοιχτή, που συγκροτείται από αμέτρητα μέσα
ενημέρωσης. H επιδρομή θύμιζε άλλες εποχές, εκείνες της ανελεύθερης
επταετίας της χούντας των συνταγματαρχών. Παραδόξως δε, εξελίχθηκε επί
των ημερών της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η
οποία υποτίθεται ότι υπερασπίζεται την ελευθερία του Τύπου και ομνύει σε
αυτήν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter