Κάρολος: Η επόμενη ημέρα στο παλάτι μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης – Οι πρώτες αντιδράσεις στη Βρετανία

Κάρολος: Η επόμενη ημέρα στο παλάτι μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης – Οι πρώτες αντιδράσεις στη Βρετανία

Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διαγνώστηκε με καρκίνο, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στη Βρετανία. Το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του, ενώ η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ είναι πρώτο θέμα σε όλες τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του Νησιού.

Σύμφωνα με το νεότερο ρεπορτάζ του BBC, ο Κάρολος ενημέρωσε και τους δύο γιους του προσωπικά. Ο Χάρι, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ, μίλησε επίσης με τον πατέρα του και τις επόμενες ημέρες αναμένεται στη Βρετανία.

Ο Κάρολος επέστρεψε στο Λονδίνο από το παλάτι του Σάντριχαμ, με το παλάτι να αναφέρει ότι ξεκίνησε θεραπείες. Αν και θα σταματήσει τις δημόσιες εμφανίσεις, εντούτοις -σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις- θα συνεχίσει τις εργασίες που αφορούν τον ρόλο του, όπως η μέριμνα των εγγράφων αλλά και οι συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ.

«Η εβδομαδιαία συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα συνεχιστεί, εκτός εάν οι γιατροί συστήσουν τον περιορισμό τους», σημειώνει το ρεπορτάζ του BBC.

Στη Βρετανία έχει προβλεφθεί μηχανισμός -υπό το Σύνταγμα- ο οποίος αναφέρει ότι όταν η κεφαλή του κράτους αδυνατεί να ανταποκριθεί στα επίσημα καθήκοντά του, τότε ορίζονται ορισμένοι «σύμβουλοι» για να δράσουν στο όνομα του βασιλιά.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε ανακοινώσει την προσωρινή του απόσυρση από τα δημόσια καθήκοντα, καθώς βοηθούσε τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον, όσο ανάρρωνε από την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά τις ανακοινώσεις που αφορούν τον Κάρολο.

Τα μηνύματα από Σούνακ και Μπάιντεν

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ευχήθηκε «πλήρη και ταχεία ανάρρωση», όπως και ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.

Παρόμοια η αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του, αναφέροντας ότι θα μιλήσει με τον Κάρολο.

Σε ανάρτησή του στο X σημείωσε: «Αντιμετωπίζοντας μία διάγνωση για τον καρκίνο, αλλά και η θεραπεία του, χρειάζεται αποθέματα ελπίδας και κουράγιο. Η Τζιλ (σ.σ η σύζυγός του) και εγώ θα συμμετέχουμε στις προσευχές των Βρετανών για γρήγορη ανάρρωση του Καρόλου».

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο – Ακυρώνει τις υποχρεώσεις του

Κέιτ Μίντλετον: Βγήκε από το νοσοκομείο μετά από δύο εβδομάδες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter