Κασσελάκης από Κύπρο: «Παραγωγική η συζήτηση με Χριστοδουλίδη – Σημαντικός ο συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας»

Κασσελάκης από Κύπρο: «Παραγωγική η συζήτηση με Χριστοδουλίδη – Σημαντικός ο συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας»

Τη σημασία της επανεκκίνησης των συνομιλιών για το Κυπριακό από το σημείο που διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά ανέδειξε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στη Λευκωσία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ως εξαιρετικά παραγωγική τη συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ επεσήμανε τη στήριξη στις κυπριακές πρωτοβουλίες και για διορισμό απεσταλμένου από τον ΟΗΕ, καθώς επίσης και για τον ενεργό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την επίλυση του Κυπριακού.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι: «ενέργειες όπως στην Πύλα και στα Βαρώσια ή ενέργειες που αποσκοπούν στην προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους θα είναι εξαιρετικά αρνητικές για τον διάλογο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι όχι μονομερείς ενέργειες, αλλά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Κασσελάκη – Χριστοδουλίδη στην Κύπρο: «Έχουμε κοινούς στόχους, δεδομένη η συνεργασία» (Photos)

Κασσελάκης στην Κύπρο: Κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα (Photos – Videos)

Οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη

Για μία λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας προς όφελος του κυπριακού λαού, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, χωρίς εγγυήσεις και χωρίς κατοχικά στρατεύματα.

Τόνισα τη στήριξη που προσφέρουμε στον πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και για διορισμό απεσταλμένου από τον ΟΗΕ, καθώς επίσης και για τον ενεργό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την επίλυση του Κυπριακού.

Επίσης, θα έλεγα όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι οι ευρωτουρκικές σχέσεις έχουν μεγάλη σημασία και πρέπει να αξιοποιηθούν και προς τον ελληνοτουρκικό διάλογο και φυσικά προς την επίλυση του Κυπριακού.

Συζητήσαμε επίσης για τις διεθνείς εξελίξεις και τόνισα από μεριάς μας τη σημασία που αποδίδουμε στον συντονισμό και στη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Αυτό το έχουμε δει άλλωστε τα τελευταία χρόνια και με το σχήμα 3+1 και με τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου που έχουν αποδώσει καρπούς στην προσπάθεια που κάνουμε. Είναι προσπάθειες που καθιερώθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επίσης στο θέμα του συντονισμού κάτι που είναι πολύ σημαντικό είναι η Ομογένεια. Η ελληνική Ομογένεια. Είναι κάτι το οποίο προσωπικά, αλλά και θεσμικά, θα προσπαθήσω να προωθήσω όταν επισκεφθώ την Αμερική.

Τέλος σε ό,τι αφορά στον ελληνοτουρκικό διάλογο είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη, αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο στην Τουρκία πως ενέργειες όπως στην Πύλα και στα Βαρώσια ή ενέργειες που αποσκοπούν στην προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους θα είναι εξαιρετικά αρνητικές για τον διάλογο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι όχι μονομερείς ενέργειες, αλλά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter