Κασσελάκης: Διήμερη επίσκεψη στην Παλαιστίνη – Με ποιους θα συναντηθεί

Κασσελάκης: Διήμερη επίσκεψη στην Παλαιστίνη – Με ποιους θα συναντηθεί

Επίσκεψη στην Παλαιστίνη θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, από σήμερα Σάββατο έως και αύριο Κυριακή.

Κατά την επίσκεψή του ο Στ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα, την Βηθλεέμ και την Ραμάλα, όπου και θα πραγματοποιήσει, μεταξύ άλλων συναντήσεις με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής, εκπροσώπους της ΟΑΠ (PLO) και την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη τῆς Ἁγίας Πόλεως Ἱερουσαλήμ καὶ πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ’.

Τον κο Κασσελάκη θα συνοδεύσουν η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κα Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης Άμυνας, κος Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχισα Εξωτερικών, κα Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος κος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απηύθυνε κάλεσμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να προχωρήσει σε αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Η «αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Νορβηγία, αποτελεί άλλη μια σημαντική εξέλιξη, μετά από την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, δεδομένου ότι οδηγεί στην άσκηση πίεσης προς το Ισραήλ και μπορεί να συμβάλλει στην άμεση κατάπαυση του πυρός» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως ανέφερε, «η απόφαση των τριών χωρών φέρνει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να εγκαταλείψει το μέχρι σήμερα δόγμα του “προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης” και να κινηθεί υπεύθυνα και πολυδιάστατα με στόχο την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων διαπραγματεύσεων με βάση τα σύνορα του 1967, για λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν ειρηνικά, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους».

Διαβάστε επίσης 

Καρυπίδης: «Τέτοιο «χειρουργείο» είχαμε χρόνια να δούμε, ντροπή και αίσχος»

Ο Βαγιαννίδης «έβαψε» την κούπα πράσινη με buzzer beater στο 90+7 (Video)

Λεκτικές επιθέσεις από παίκτες του Αρη και τον Καρυπίδη στη διαιτητή Φραπάρ

Ο υπουργός Φλωρίδης μαινόμενος σπρώχνει αστυνομικούς και εμποδίζει τη σύλληψη της γραμματέα του

Χαλκίδα: Ο σύζυγος της διεφθαρμένης εφοριακού διορίστηκε ελεγκτής στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου με υπογραφή Πιτσιλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter