Κασσελάκης: Η ελληνική Δικαιοσύνη κινείται με αργούς ρυθμούς – Είμαι ευγνώμων για τις προσπάθειες της Ευρωπαίας Εισαγγελέως (Video)

Κασσελάκης: Η ελληνική Δικαιοσύνη κινείται με αργούς ρυθμούς – Είμαι ευγνώμων για τις προσπάθειες της Ευρωπαίας Εισαγγελέως (Video)

«Η Ευρωπαία Εισαγγελάς κάνει εξαιρετική δουλειά ερευνώντας υποθέσεις που αφορούν το Κράτος Δικαίου, καθώς οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και την κυβέρνηση Μητσοτάκη», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Euractiv.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία των ερευνών για το έγκλημα των Τεμπών αλλά και το σκάνδαλο υποκλοπών.

«Είμαι ευγνώμων για τις προσπάθειες της Λάουρα Κοβέσι που ερευνά αυτού του είδους της υποθέσεις. Δεν θα έπρεπε να φτάνουμε μέχρι τις Βρυξέλλες προκειμένου οι πολίτες να ελπίζουν ότι θα δικαιωθούν», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Μπλόκο στην Ευρωπαία Εισαγγελέα με διάταξη – ντροπή

Η συνέντευξη Κασσελάκη

«Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς. Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο μόνος τρόπος να αλλάξουν τα πράγματα είναι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να προχωρήσουμε στις ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι οι Βρυξέλλες κατάλαβαν το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, σχετικά με το σκάνδαλο υποκλοπών «όμως οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης δεν θέλουν οι πολίτες να το κατανοήσουν. Εργάζονται σκληρά για να αποκρύψουν την αλήεθια από τα μάτια του κόσμου. Σας υπενθυμίζω ότι οι Βρυξέλλες έχουν εγκαλέσει την ελληνική κυβέρνηση για τους χειρισμούς στις υποθέσεις που αφορούν το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου»

«Πρέπει να δείξουμε στους πολίτες ότι η πολιτική έχει τρόπους ώστε να δρα στο συμφέρουν τους, απέναντι στις ρουσφετολογικές αντιλήψεις και στο ότι “τίποτα δεν θα αλλάξει”. Η αλλαγή αυτή πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση προς την κορυφή», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας πως «πιστεύω στο πρότζεκτ της ΕΕ, αλλά χρειάζονται ακόμη βελτιώσεις, ιδίως όσον αφορά την έμπρακτη στήριξη».

«Οι χώρες του Βορρά δεν πρέπει να κάνουν τα στραβά μάτια όσον αφορά τα pushbacks κατά των προσφύγων», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέδειξε το γεγονός πως η Ελλάδα βρίσκεται δεύτερη από το τέλος στην κατάταξη που αναδεικνύει την αγοραστική δύναμη και δεύτερη όσον αφορά τους έμμεσους φόρους.

Όσον αφορά τη διαφαινόμενη άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε τις εξελίξεις ως «άκρως ανησυχητικές».

«Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες. Εάν υποχωρήσουμε απέναντι στη ρητορική του μίσους και του διαχωρισμού, οι προοδευτικές δυνάμεις θα πληγωθούν στο άμεσο μέλλον».

Σε εθνικό επίπεδο, ο Κασσελάκης τονίζει ότι τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσουν «έκπληξη». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τη «μοντέρνα Αριστερά που καλύπτει όλο το εύρος από την κεντροαριστερά, την Αριστερά και τους Πράσινους».

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο σημείωσε ότι τα κόμματα της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και των Πρασίνων θα πρέπει να βρουν κοινά σημεία σύγκλισης και να στείλουν ηχηρό μήνυμα. «Ένα μήνυμα που θα δείξει ότι υπάρχει δρόμος έξω από τη λιτότητα, δημιουργώντας συνθήκες για πραγματική ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

Τέλος, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σημείο διεύρυνσης της βάσης του. «Κάναμε εξαιρετική δουλειά, ανοίγοντας το κόμμα προς νέους ταλαντούχους ανθρώπους, αλλά και στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών ώστε  οι πολίτες να μας δίνουν ισχυρό feedback. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου οι πολίτες να μας εμπιστευτούν μαζικά για τις αλλαγές που έχουμε πραγματοποιήσει. Πρόκειται για ένα νέο παράδειγμα άσκησης πολιτικής».

Διαβάστε επίσης:

Ελευθερία του Τύπου: Παραμένει τελευταία στην ΕΕ η Ελλάδα – Στη δημοσιότητα η κατάταξη των RSF για το 2024

Βαθμολογία UEFA: Πόσο απέχει πλέον η 15η θέση – Τα νέα δεδομένα μετά το σπουδαίο «διπλό» του Ολυμπιακού

Πάσχα 2024: Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ, ηλεκτρικός και λεωφορεία

Πάσχα 2024: Τι ώρα κλείνουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο

Οι Ρώσοι προελαύνουν, οι ΗΠΑ στέλνουν $61 δισ. – Γιατί άλλαξε στάση ο Τραμπ για το πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία

Βαθμολογία UEFA: Πόσο απέχει πλέον η 15η θέση – Τα νέα δεδομένα μετά το σπουδαίο «διπλό» του Ολυμπιακού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter