Κασσελάκης: «Ήρθα για να μείνω, μόνο η βάση του κόμματος μπορεί να με κάνει να αποχωρήσω»

Κασσελάκης: «Ήρθα για να μείνω, μόνο η βάση του κόμματος μπορεί να με κάνει να αποχωρήσω»

«Hρθα για να μείνω», ξεκαθαρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα τα «Νέα Σαββατοκύριακο», επισημαίνοντας δε ότι «δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να κάνει κανείς, εκτός από την ίδια τη βάση του κόμματος, για να με κάνει να αποχωρήσω».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ερώτηση για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου ανέφερε ότι θέλει να γίνει η μεγάλη ανατροπή.

«Κάνω κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα: αντί να αποφασίσω εγώ το ψηφοδέλτιο, λέω στα μέλη και τους φίλους του κόμματος «αποφασίστε εσείς ποιοι θέλετε να είναι οι προοδευτικοί άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα». Για όσους θεωρούν ότι οι αποφάσεις μου είναι αυταρχικές, το αντίθετο ισχύει. Είμαι εντελώς εγκρατής ως πρόεδρος του κόμματος», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δείτε επίσης – 4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – LIVE: Σήμερα ανοίγουν τα χαρτιά τους οι υποψήφιοι για την εκλογή προέδρου

Τι θα κάνει σε περίπτωση χαμηλής επίδοσης του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Σε ερώτηση για το εάν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πολύ χαμηλό ποσοστό και βγει τρίτο κόμμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε:

«Όχι. Και επίσης δεν θα έχει (σ.σ.: πολύ χαμηλό ποσοστό) και δεν θα είναι (σ.σ.: τρίτο κόμμα)».

Όσον αφορά στις εθνικές εκλογές και σε ερώτηση που δέχθηκε για το «εάν θα ηγηθείτε του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές;» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε :

«Αυτός είναι ο ρόλος μου. Εάν ήταν να είχα εκλεγεί μόνο για τις ευρωεκλογές, να μου το είχανε πει πριν κατέβω για πρόεδρος του κόμματος!».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά όχι βουλευτής και για το εάν θα ζητήσει από κάποιον βουλευτή Επικρατείας να φύγει για να πάρετε τη θέση του.

«Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να ζητήσω από βουλευτή που ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα στο Επικρατείας να παραιτηθεί. Είναι ανήθικο αυτό. Εάν αυτό γίνει για άλλους λόγους, προφανώς θεωρώ σκόπιμο να είμαι εγώ στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος, από τη στιγμή που θα δινόταν μία τέτοια ευκαιρία», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter