Κασσελάκης: Να χυθεί άπλετο φως στα σκάνδαλα των παρακολουθήσεων και της διαρροής των προσωπικών δεδομένων

Κασσελάκης: Να χυθεί άπλετο φως στα σκάνδαλα των παρακολουθήσεων και της διαρροής των προσωπικών δεδομένων

Το σκάνδαλο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των ομογενών, αλλά και αυτο των παρακολουθήσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το μεσημέρι.

Οι Στέφανος Κασσελάκης, Σωκράτης Φάμελος και Μανώλης Καπνισάκης συνάντησαν τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο και ζήτησαν να γίνει έρευνα τόσο για τη διαρροή των e-mails των εκλογέων του εξωτερικού, όσο και για πιθανές άλλες διαρροές…

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ενημέρωση και για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, έκανε λόγο για μια εξαιρετική συνάντηση:

«Ζητήσαμε ενημέρωση για δυο σημαντικά ζητήματα: το πρώτο αφορά το παράνομο κακόβουλο λογισμικό, το Predator και τους 93 στόχους -που έχουν παραδοθεί στην Εισαγγελία- και αναμένουμε ακόμα, μετά από πολλούς μήνες, κάποια απάντηση. Αν συμπίπτουν με τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεύτερον, συζητήσαμε για τη διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων για τους εκλογείς του εξωτερικού. Απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε, υπάρχει μια έρευνα που γίνεται διεξοδικά. Ζητήσαμε να χυθεί άπλετο φως. Να διευρυνθούν πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών, διότι έχουμε πλέον την ομολογία και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και από την κα Ασημακοπούλου, ότι αυτά τα δεδομένα ήταν στη διάθεση τους για κομματικούς σκοπούς για 7 μήνες, μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

Άρα, πρέπει να ξέρουμε ποιος διέρρευσε τα δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού και πού αλλού έχουν διαρρεύσει. Να γίνει μια ενδελεχής έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών. Όπως πάντα, εμείς είμαστε υπέρ της θεσμικής θωράκισης».

Διαβάστε επίσης: Αννα Μισέλ, κάτσε λίγο πίσω

«Κόβεται» η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ;

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οργίζομαι με τα περί μπαζώματος στα Τέμπη – Κάνουμε έρευνα για Ασημακοπούλου» (Videos)

Κύρτσος για Ασημακοπούλου: «Δεν την προβάλλουν προσωρινά» – Τι προβλέπει για τη συμμετοχή της στην ευρωλίστα

ΝΔ: Αντιδράσεις για υποψηφιότητα Κρανιδιώτη στις ευρωεκλογές – Τι συμβαίνει με Σπυράκη και Ασημακοπούλου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter