Κασσελάκης: Όχι fake news, όχι Μητσοτάκη σε θάλασσες και ακτές (Video)

Κασσελάκης: Όχι fake news, όχι Μητσοτάκη σε θάλασσες και ακτές (Video)

«Μη μασάτε με τα ψέματα του Πρωθυπουργού (και) στο tiktok. Και να θυμάστε: Όχι fake news. Όχι Μητσοτάκη σε θάλασσες και ακτές» λέει σε νέο βίντεο που ανήρτησε ο Στέφανος Κασσελάκης στα social media.

Σε αυτό, τονίζει πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον αιγιαλό και τις παραλίες χαρακτηρίζεται από τη WWF ως «νόμος καταστροφής των ακτών».

To νομοσχέδιο «συρρικνώνει τον δημόσιο κοινόχρηστο χώρο των ακτών μας, δεν παρέχει εχέγγυα προστασίας των ευαίσθητων οικοσυστημάτων, ενώ καταργεί ακόμα και την ισχνή αδόμητη ζώνη των 30 μέτρων από την ακτή» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

@skasselakis Μη μασάτε με τα ψέματα του Πρωθυπουργού (και) στο tiktok. Και να θυμάστε: Όχι fake news, Όχι Μητσοτάκη, σε θάλασσες και ακτές. #fyp #fypgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

«Όταν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσα στην τελευταία δεκαετία κάνουν ό,τι μπορούν για να θωρακίσουν τις ακτές τους από τη δόμηση και να αποφύγουν τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση βλέπει τις παραλίες σαν οικόπεδα για περιβαλλοντική κακοποίηση και οικονομική υπερ-εκμετάλλευση» επισημαίνει η WWF.

«Ο υπουργός διαφημίζει την αυστηροποίηση των ποινών. Όταν όμως μειώνονται τα προστατευτικά πλαίσια και σχεδόν τα πάντα επιτρέπονται, μειώνονται και οι πιθανότητες να παρανομήσει κάποια επιχείρηση. Ας αφήσουμε ασχολίαστο και το ότι ο νέος νόμος δεν περιλαμβάνει καμία απολύτως πρόνοια για ενίσχυση των (σοβαρά υποστελεχωμένων) μηχανισμών ελέγχου για περιβαλλοντικές παρανομίες. Διακοσμητικές λοιπόν οι ποινές» τονίζει μεταξύ άλλων η περιβαλλοντολογική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης: Μαρία Καρυστιανού: «Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας…»

Έγκλημα Τέμπη: Άρον άρον έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τη Βουλή (Video)

Εγκλημα Τέμπη: Τα ονόματα των 57 νεκρών με κόκκινο χρώμα μπροστά στη Βουλή (Video)

Απεργία: «Οι ζωές μας μετράνε, όχι στη συγκάλυψη» – Ηχηρό μήνυμα από όλη την Ελλάδα για το έγκλημα στα Τέμπη (Photos-Video)

Έγκλημα Τέμπη: Έσπασε το φράγμα των 1.000.000 υπογραφών το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού – Πώς να συμμετέχετε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter