Κατά 90% μειώνει τις τουριστικές βίζες σε Ρώσους η Φινλανδία

Κατά 90% μειώνει τις τουριστικές βίζες σε Ρώσους η Φινλανδία

Η Φινλανδία θα μειώσει από την 1η Σεπτεμβρίου κατά 90% τον αριθμό των αδειών εισόδου που χορηγεί σε Ρώσους, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο, καθώς συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω φινλανδικού εδάφους.

Ο Χααβίστο εξήγησε ότι η φινλανδική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή καθώς μεγάλος αριθμός Ρώσων τουριστών χρησιμοποιούν τη Φινλανδία και το αεροδρόμιο του Ελσίνκι για να μεταβαίνουν σε τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, μετά την άρση των περιορισμών στα ταξίδια που είχε επιβάλει η Μόσχα λόγω της πανδημίας.

Η απόφαση της φινλανδικής κυβέρνησης έρχεται στο φόντο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ενώ πολλές δυτικές χώρες μεταξύ των οποίων και η Φινλανδία, έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στα ρωσικά αεροσκάφη, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να δυσκολεύονται να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μάριν και η Εσθονή ομόλογός της Κάγια Κάλας, έχουν ζητήσει να πάψουν να χορηγούνται στους Ρώσους άδειες εισόδου στην ΕΕ.

Ωστόσο ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τάχθηκε κατά της πρότασης αυτής τη Δευτέρα, επισημαίνοντας ότι οι Ρώσοι που διαφωνούν με το καθεστώς θα πρέπει να μπορούν να φύγουν από τη χώρα τους.

Διαβάστε επίσης:

Μπλόκο σε τουριστικές βίζες σε Ρώσους ζητούν Εσθονία και Φινλανδία

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter