Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για εκβιασμό ο συνομιλητής του Αυγενάκη

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για εκβιασμό ο συνομιλητής του Αυγενάκη

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τόσο για τον συνομιλητή του Αυγενάκη, Παναγιώτη Μπαμπάμτση όσο και ακόμη τριών προσώπων, για την εμπλοκή τους το 2013  στην υπόθεση εκβιασμού της εμπόρου χρυσού, Μάρας Αναστοπούλου. Δηλαδή των δύο γνωστών δικηγόρων (Γιάννης Αλετράς και Ευστάθιος Καρυδομάτης) και ενός πρώην στελέχους του ΣΔΟΕ (Νίκος Βασιλάκος), την οποία είχε αποκαλύψει το Hot Doc από το 2015.

Πρόκειται για μία υπόθεση η οποία μοιάζει να ναι βγαλμένη από σειρά του Netflix γυρισμένη σε χώρα της Λατινικής Αμερικής και δείχνει τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος σε αυτή τη χώρα.

Πιο αναλυτικά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας Στέλιου Κωσταρέλου και έκρινε ένοχο τον Παναγιώτη Μπαμπάμτση για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και συνδρομή σε παθητική δωροδοκία υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών. Για το λόγο αυτό του επεβλήθη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών συν ένα έτος με αναστολή. Ο Μπαμπάμτσης όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr εμφανιζόταν σε συνομιλίες που είχε καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας να έχει επαφές και να συνομιλεί με τον τότε γραμματέα και σημερινό υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Κάτι που είχε προκαλέσει σάλο και σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή μέσα σε τεταμένο κλίμα.

Διαβάστε επίσης: Ο «μπαξές» των φίλων Αυγενάκη είχε και… χασισοφυτείες

Οι συνακροάσεις που καίνε τον Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη

Ο Μπαμπάμτσης είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για συνέργεια σε απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης, καθώς επίσης και ότι παρείχε συνδρομή σε παθητική δωροδοκία υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών.

Οι υπόλοιπες καταδίκες

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, η απόφαση ήταν επίσης καταδικαστική με εξαίρεση το ένα σκέλος των κατηγοριών που αφορούσε τον δικηγόρο Ιωάννη Αλετρά για το οποίο αθωώθηκε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου ο Ευστάθιος Καρυδομάτης κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης καθώς επίσης και για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία υπαλλήλου του ΥΠΟΙΚ, όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο . Επίσης του επεβλήθη ποινή φυλάκισης τριών ετών και οκτώ μηνών με αναστολή.

Σε ότι αφορά το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ Νίκο Βασιλάκο, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο. Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών επίσης με αναστολή.

Σε ότι αφορά τον δικηγόρο Ιωάννη Αλετρά το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αθώος για το αδίκημα της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης και ένοχος για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία υπαλλήλου του ΥΠΟΙΚ. Σε βάρος του επεβλήθη ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή. Ο Ιωάννης Αλετράς είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία υπαλλήλου του ΥΠΟΙΚ σε βάρος του Δημοσίου και για απλή συνέργεια σε απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης.

Να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους ελαφρυντικά.

Διαβάστε επίσης: Δίκη για σενάριο Netflix: Ο εκβιασμός, το ΣΔΟΕ, οι δικηγόροι και ο «συνομιλητής» Μπαμπάμτσης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter