Καταδίκες για VW στην Ελλάδα

Καταδίκες για VW στην Ελλάδα

Οι καπνοί των ρύπων από το σκάνδαλο Dieselgate της VW έφτασαν στην Ελλάδα και το Ειρηνοδικείο Αθηνών εξέδωσε τις πρώτες δύο καταδικαστικές αποφάσεις κατά της Γερμανικής εταιρίας.

Στις πρώτες προσφυγές στη χώρα μας έγινε επίκληση σχετικών αποφάσεων του Πρωτοδικείου του Χίλντεσχαϊμ και του Πρωτοδικείου του Χάγκες αλλά και σε δηλώσεις της αρμόδιας επιτρόπου της Κομισιόν Βέρας Τζουροβά για παραβίαση απ’ το γερμανικό όμιλο των κανόνων περί προστασίας του καταναλωτή.

Στην πρώτη περίπτωση το δικαστήριο έκανε δεκτό το δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση αγοράς του αυτοκινήτου και της επιστροφής από τον αντιπρόσωπο του ποσού των 11.005 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση, το δικαστήριο, δέχθηκε ότι η κάτοχος του αυτοκινήτου εξαπατήθηκε από τη Volkswagen επιδικάζοντας αποζημίωση 5.200 ευρώ πλέον των δικαστικών δαπανών.

Ο γερμανικός κολοσσός δέχεται επικρίσεις από όλον τον κόσμο αφότου παραδέχτηκε ότι εξόπλισε περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα (εκ των οποίων τα 2,8 κυκλοφορούν στη Γερμανία) με ένα λογισμικό που παραποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπής ρύπων.

Η Bild am Sonntag προσθέτει ότι η γερμανική εταιρεία Bosch, δημιούργημα της οποίας είναι το επίμαχο λογισμικό, είχε προειδοποιήσει τη VW από το 2007 ότι προορίζεται μόνο για δοκιμές, επισημαίνοντας ότι η τοποθέτησή του σε οχήματα είναι παράνομη.

Το σκάνδαλο, που εκθέτει την VW παγκοσμίως, οδήγησε ήδη στην παραίτηση του Μάρτιν Βίντερκορν, του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας από το 2007.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter