Καταγγελία για το κυνοκομείο Σερρών: Σκυλιά, ψόφια ποντίκια και κόπρανα στον ίδιο χώρο (Video)

Καταγγελία για το κυνοκομείο Σερρών: Σκυλιά, ψόφια ποντίκια και κόπρανα στον ίδιο χώρο (Video)

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν οι συνθήκες που επικρατούν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών. Νεκρά ποντίκια σε αποσύνθεση, ακαθαρσίες και μηδενική σκιά συνθέτουν ένα τραγικό σκηνικό μέσα στο οποίο ζουν δεκάδες σκυλιά. Πολλαπλά τα ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή, η οποία το χαρακτηρίζει «προτεραιότητά» της.

Στον κάλαθο των αχρήστων για μια ακόμη φορά πετάγεται ο φιλοζωικός νόμος 4830/21 που ειδικά οι δήμοι, ως ο πρώτος βαθμός εξουσίας της Πολιτείας, όφειλαν να τον εφαρμόσουν στο έπακρο, ειδικά όταν διαθέτουν φιλοζωικές υποδομές. Τέτοιες υποδομές είναι τα κυνοτροφεία, τα καταφύγια κ.α. Σοβαρότατη καταγγελία εξέδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον «Νέμεσις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Νέμεσις»:

Κυνοκομείο Σερρών, ώρα μηδέν: Σκυλιά, ψόφια ποντίκια και κόπρανα στον ίδιο χώρο- Δείτε video.

Μετά το σημερινό αυτό βίντεο η Ομοσπονδία αποφάσισε να ματαιώσει τη προγραμματισμένη για τη Κυριακή το βράδυ διαδικτυακή συνάντηση με την εντεταλμένη σύμβουλο για τα άστεγα ζώα, αν δεν παρευρεθεί η Δήμαρχος ή ο/η αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Διότι η σύμβουλος βλέπει παντού πολιτικό δάκτυλο και σκευωρία κατά της δημοτικής αρχής και επίσης τα βρίσκει όλα μια χαρά στο κυνοκομείο.

Δεν έχει νόημα μια συνάντηση μόνο με την σύμβουλο πρώτον γιατί το θέμα είναι σοβαρό και απαιτείται ισχυρή εκπροσώπηση του Δήμου και δεύτερο διότι η σύμβουλος βλέπει παντού πολιτικό δάκτυλο και σκευωρία κατά της δημοτικής αρχής!!!

Ελπίζουμε το νέο μας αίτημα να γίνει δεκτό αλλιώς θα ενημερώσουμε και γραπτά τον Άρειο Πάγο.

Θέλουμε όμως ξανά να θέσουμε δημόσια το ερώτημα στην Υπουργό Εσωτερικών Niki Kerameus στον αν. Υπουργό Thodoris Livanios και στην Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς

ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΧΡΟΝΟ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ 4830/21 ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ, όπως τιμωρούνται όλοι οι ελληνες πολίτες.

Αλλάξτε τον απαράδεκτο αυτό νόμο, δεν είναι κακό να δεχτείτε ότι απέτυχε εντελώς στους σκοπούς του.

Αντίθετα δείχνει πολιτική γενναιότητα».

Εκνευρισμός από τα δημοσιογραφικά ερωτήματα

Αποκαλυπτικό είναι και το ρεπορτάζ του τοπικού ιστότοπου των Σερρών epiloges.tv. Οι συνάδελφοι του μέσου απεύθυναν ερωτήσεις προς την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Βασιλική Πανταζή. «To κυνοκομείο είναι μια από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής» η ίδια δήλωσε με την πραγματικότητα όμως να την διαψεύδει πανηγυρικά. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο epiloges.tv: «Μάλιστα δεχθήκαμε και επίπληξη για την δημοσιογραφική μας επιμονή και τις απαντήσεις που αναζητούσαμε να λάβουμε. Στο στόχαστρο μπήκαν και οι φιλόζωοι που ανησυχούν.

Ο εκνευρισμός όπως φαίνεται προήλθε από τις επίμονες ερωτήσεις του Γιώργου Καπετάνιου για τις τροφές του κυνοκομείου. Για το αν υπάρχει επάρκεια, πόσο κόστισαν οι τροφές από τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε, ποιο ήταν το ποσό της απευθείας ανάθεσης που δαπανήθηκε, καθώς και αν προμηθεύονται τις τροφές από Σερραίους επαγγελματίες. Βέβαια αρχικά η κ. Πανταζή δεν θυμόταν το ποσό του διαγωνισμού και μας παρέπεμψε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Σε παρατήρησή μας ότι αυτή είναι η υπεύθυνη και θα έπρεπε να γνωρίζει , σύντομα το θυμήθηκε. Είναι 65.000 ευρώ τόνισε, ενώ στην πραγματικότητα είναι σχεδόν 70 χιλιάδες ευρώ».

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι όροι ο Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Προειδοποίηση ΟΗΕ: Η μάχη κατά των ακρωτηριασμών των γυναικείων γεννητικών οργάνων απειλείται

Liberation: «Η γαλλική Αριστερά συμφώνησε για νέο Λαϊκό Μέτωπο»

G7: Σύγκρουση Μελόνι – Μακρόν για το δικαίωμα στην άμβλωση

G7: Ο Μπάιντεν πάλι «χάνεται στο κενό» – Το video που κάνει το γύρο του κόσμου

Βόρεια Μακεδονία: Η Σιλιάνοφσκα καταργεί για τον εαυτό της το «Βόρεια» και λέει πως δεν υπάρχει πρόβλημα

Κολομβία: Προσφέρει ιατρική περίθαλψη σε παιδιά που έχουν τραυματιστεί στη Γάζα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter