Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Οκτώ ώρες αναμονή στο «Αγλαΐα Κυριακού» για μια εξέταση στα παιδιά

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Οκτώ ώρες αναμονή στο «Αγλαΐα Κυριακού» για μια εξέταση στα παιδιά

Tην σοβαρή επιβάρυνση των παιδιατρικών νοσοκομείων τον τελευταίο καιρό λόγω μεγάλης έξαρσης των λοιμώξεων που επικρατούν στο παιδικό πληθυσμό περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

“Σε κάθε εφημερία των δύο παιδιατρικών Αγλαΐα Κυριακού, Αγίας Σοφίας προσέρχονται για εξέταση πάνω  από 700 παιδιά για εξέταση  με λοιμώξεις, γρίπη, κορονοιό  κ.α . Ακόμη και στο παιδιατρικό Πεντέλης οι αναμονές είναι πρωτόγνωρες. Χθες εφημέρευε το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού . Η αναμονή έφθασε στις 8 ώρες. Χθες βράδυ 10 μ.μ. η αναμονή ήταν 150 παιδιά”, επισημαίνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Μάλιστα, ο ίδιος καταγγέλλει ότι υπήρχαν επιθετικές συμπεριφορές από γονείς προς το προσωπικό για τις πολύωρες αναμονές και ότι  κλήθηκε και επενέβη δυο φορές η αστυνομία. “Το προσωπικό δεν είναι ταχυδακτυλουργοί να αντιμετωπίσουν τέτοιο όγκο περιστατικών.  Περιστατικά που δεν χρήζουν εισαγωγής. Αντιμετωπίζονται στα επείγοντα και πάνε σπίτι τους. Η επισκεψιμότητα αυξάνεται κατά πολύ τα  Σαββατοκύριακα  και  τις νύχτες”.

Καταλήγοντας, ο ίδιος ζητά από το Υπουργείο Υγείας  να πάρει μέτρα “πρέπει να ληφθούν μέτρα προς τη πρωτοβάθμια περίθαλψη να αποσυμφορηθούν τα παιδιατρικά νοσοκομεία”.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Επτά ώρες αναμονής στο «Αγλαΐα Κυριακού» για μία εξέταση σε εμπύρετα παιδιά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter